Shoplinks.Asia

Wednesday, August 12, 2015

Cara Transfer Online Dari Maybank2u ke ASB

Assalamualaikum..
Hari ini Sha nak berkongsi info menarik dengan pembaca semua..

Cara mudah masukkan duit ke dalam akaun ABS anda tanpa perlu ke Bank ataupun pejabat pos.
Senang cepat mudah, janji pembaca kena ada akaun Maybank2u.

Cara Transfer Online Dari Maybank2u ke ASB adalah seperti berikut:

1. Memula Login ke akaun Mayban2u anda.

Klik bahagian Investment


 Klik bahagian ASNB

 Klik Add untuk tambah akaun
 Pilih akaun Amanah Saham 1 Malaysia @pun Amanah Saham Bumiputera

 
 Ikut langkah seperti di dalam gambar.

 Masukkan semua data seperti gambar di atas dan tekan butang continue.

 Request Tac number. Tac number akan dihantar ke no telefon bimbit yang anda dah register untuk akaun maybank2u anda. Masukkan no tac dan tekan butang confirm.

 Pilih balik ASNB Unit Trust

 Klik ASNB Payment

 Pilih akaun yang telah anda register tadi dan tekan butang continue.

Tandakan seperti dalam gambar diatas dan tekan butang continue.

 Masukkan amount yang hendak di transfer ke ASNB anda dan klik continue.

 Tekan butang confirm.

Walaupun RM1, stil boleh transfer ye kengkawan..
Mudah dan pantas. Xyah nak bersesak-sesak kat Bank ataupun pejabat pos.
Update : Pemindahan duit ke ASB anda ini akan dikenakan caj ye RM1.06 setiap pemindahan..
Jadi pindahlah banyak sikit.. Baru berbaloi-baloi..

Kredit tu Arzmoha atas pertanyaan..

23 comments:

  1. nice entry...berguna untuk org yg tak tau

    ReplyDelete
  2. Husband akak selalu buat macam ni..lepas ni kena belajor ngn dia laa...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belajar kak.. senang nanti nak masuk duit..hehehe..

      Delete
  3. Tak pernah try..

    Suka pi bank, boleh cuci mata sekali.... heee

    ReplyDelete
  4. Nice sharing...thanks sis...
    pas ini...ASSAM tak payah lah nak ambil nombor ag nak masukkan duit...
    mudah guna m2u ini....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah kiranya dapat membantu ASSAM..cepat dan pantas..

      Delete
  5. Memudahkan tak perlu ke pejabat pos. Ada dikenakan sebarang caj tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada arz..setiap pemindahan akan dicaj rm1.06..

      Delete
  6. entry yang sangat berguna, lebih mudah la lepas ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..semoga dapat membantu hajar..

      Delete
  7. x penah try lg...slalu tolak sesiap kt gaji

    ReplyDelete
  8. nice info..memang senang nak simpan duit ASB guna Maybank2u.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI