Shoplinks.Asia

Sunday, August 16, 2015

Orange Marmalade


Assalamualaikum...
Meh sembang drama korea..
Kali ini dramanya bertemakan citer pasal vampire..
My feveret.. Episod dia pendek jer.. Ada 12 episod..
Kena tengok betol-betol yer sebab akan ada flashback..
Memula citer pasal zaman moden, kemudian flashback zaman dahulukala..
Suka betol bila dia gabungkan moden dan lama..
Pergh!!!... memang menawan mata..

Citer dia simple jer pasal manusia dan vampire hidup bersama..
Permulaan dah tentulah dari zaman dahulukala..
Membawa ke zaman moden..
Vampire jahat dan juga vampire baik..
Cinta merentasi masa..
Hero kesukaan saya Han Si-hoo, kawan baik watak utama..
Memang nampaklah dia sebagai vampire.. Sesuai..

Plot : Set in a fantasy world where humans and vampires coexist, the latter have evolved and no longer rely on human blood as food. Still, they are feared and discriminated against by society, causing many of them to hide their true nature and live as "normal" citizens, or else become outcasts.
Baek Ma-ri is a socially withdrawn teenage girl hiding her vampire identity. Driven away from several neighborhoods, she is eager to settle down in her new city and live quietly. But things change when she accidentally kisses the neck of Jung Jae-min, the most popular boy at her high school.
 
 Pelakon-pelakon Orange Marmalade

Sebenarnya kita manusia selalu memandang pelik mereka yang berbeza. Diskriminasi masih berlaku walaupun zaman semakin moden..Perbezaan bukanlah pemisah sebenarnya tapi pelengkap hubungan sesama manusia..

6 comments:

  1. tengok gak.. tapi tak download smpai abes lagi.. hehe..
    comel =D

    ReplyDelete
  2. dulu time skolah je layan cita korea/jepun ni.. skarang dah tak sempat.. huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai..cian husna.. sha pun kenkdg x smpt tambahan pula ada je siri baru yg keluar..

      Delete
  3. alahai dah lama tak layan Korea ni..sejak2 One HD dah buang..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak murni, sha pun xde One HD..sha download je kat internet..lg puas hati..bole tgk bila2 x teeikat dgn masa siaran..hehehe..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI