Saturday, August 1, 2015

Part 1 : Perjalanan Raya Kami

Assalamualaikum...
Yeah!!Yeah!! Jom kita jalan-jalan raya...
Perjalanan raya kami bermula seawal jam 7 pagi...
Kenapa?? sebab banyak tempat yang yang nak dituju...
Perjalanan Raya Kami bermula dengan sarapan di kedai Nasi Kerabu di Ulu Bernam..
Kemudian kami meneruskan Perjalanan Raya Kami ke Ampang untuk menziari pusara ibunda saya di Taman Kosas.. Setiap tahun saya pasti ke sini sebelum memulakan ziarah saya ke rumah sanak saudara sebelah ayah saya..
Dari Ampang Perjalanan Raya Kami diteruskan ke rumah bapa saudara saya di Cheras..Lama kami disini.. Rezeki dapat jumpa sepupu2 yang dah lama x ketemu..
Kemudian Perjalanan Raya Kami diteruskan ke Subang..
Perjalanan Raya Kami berakhir di Saujana Utama..dari Saujana kami terus gerak balik..
Seharian berjalan memang penat tapi seronok sebab ikatan persaudaraan terus terjalin..
Alhamdulillah, ziarah menziarahi ini akan saya teruskan di setiap tahun selagi badan sihat dan hayat dikandung badan.. Smeoga bertemu lagi di tahun hadapan..

Menuju destinasi..

Keletihan

Kepenatan

Riang ria bertemu sanak saudara

7 comments:

  1. Bagusnya diorang nak duduk dalam car seat

    ReplyDelete
  2. Kalau anak saya mahu melompat turun ada Tips tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arz, kak sha memang ajar dr kecik.. memula dan kadang2 dia memang akan menangis dan meronta xnk duduk tp kak sha paksa juga.. lepastu bila dia menangis dan merengek kak sha alihkan perhatian dia pada menda lain..

      Delete
  3. Slmt hati raya.... Sama cam Cikna bila beraya ni suka g merata2...;-)

    ReplyDelete
  4. Assalam sha,
    tu diaaaa
    terlentok dedua kat blakang yer he3

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »