Lawatan ke Royal Selangor - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Friday, September 4, 2015

Lawatan ke Royal Selangor

Assalamualaikum..
Moh le jenjalan..
Rabu 27.08.2015, sha ada singgah Royal Selangor dekat Setapak..
Tujuan asal nak amik chokmar PSAS.
Bila dah datang terus minta tour guide..
First time jejak kaki kat sini..
Kaminya guide memang sempoi dan sporting..

Menariknya disini ialah kita boleh tengok secara berdepan, pekerja-pekerja dia wat kerja..
Lawatan sambil belajar yang sangat menarik.. Kalau rasa cam nak beli cenderahati, silalah bawa RM yang banyak ye.. hehehe.. sha tengok jellah..

Jom layan gambar pula..

Work station mereka..

The World's Largest Pewter Tankard

Workshop 1 : School of Hard Knocks
Dekat bahagian nie kita akan diajar cara membuat pewter dish menggunakan cara tradisional seperti hammer dan wooden mould.
Masa : 30 minit
Penghujung 30 minit, mereka akan bagi sijil, apron dan pewter yg kita buat untuk bawa balik. Bayaran RM60 (tidak termasuk gst)

Wbat is pewter?

Proses membuat produk dari pewter.

Cafe.
Makanan best kat sini.. Harga boleh tahan.

Maklumat lanjut mengenai Royal Selangor
Alamat : 4, Jalan Usahawan 6, Setapak Jaya, 53300, Kuala Lumpur.

GPS Coordinate : 3.196.101.724

Waktu Operasi : Isnin-Jumaat dan Cuti Umum
9.00 am - 5.00 pm

9 comments:

  1. Assalam sha,
    waaaaaaaa
    bestnya lawatan uols :)

    ReplyDelete
  2. untungnya dapat masuk Royal Selangor

    ReplyDelete
  3. means public boleh masuklah dlm ni
    tiket byrn RM60 eh..kanak2 pun sama ke

    ReplyDelete
  4. Pernah amsuk sekali masa study produk design dulu..lawatan sambil belajar

    ReplyDelete
  5. bestnya dapat masuk royal selangor nih..

    ReplyDelete
  6. peeergh gempak lah masuk Royal Selangor.. ehehe..
    iols lalu je kak =P

    ReplyDelete
  7. bestnya sha.. masuk dlm tu boleh tgk macam2. ohh PSAS rupanya

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..