Muzium dan Galeri Seni Bank Negara Malaysia - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Sunday, September 6, 2015

Muzium dan Galeri Seni Bank Negara Malaysia

Assalamualaikum..
Tempat menarik yang sha ingin kongsikan kali ini terletak berdekatan dengan Bank Negara..
Seriously tempat ini memang sangat menarik..
Muzium dan Galeri Seni Bank Negara Malaysia

Muzium dan Galeri Seni Bank Negara Malaysia ditempatkan di dalam bangunan Sasana Kijang yang terletak di Jalan Dato’ Onn dan ianya merangkumi empat aras. Puas owh kalau datang melawat kat sini..
Kalau datang hari biasa (Isnin-Jumaat) boleh request Lawatan Berpandu dan juga Taklimat.
Hari Sabtu & Ahad tidak ada Lawatan Berpandu tapi ada taklimat ringkas selama 15 minit.. 
Sha sempat singgah Terowong Sejuta di Galeri Kanak-kanak.. Memang menarik..





Berikut merupakan maklumat lanjut untuk berhubung dengan pihak muzium..
No Fon : +603 9179 2784
Waktu Operasi : Dibuka setiap hari dari 10 pagi hingga 6 petang, tutup pada 3 hari pertama Hari Raya Aidilfitri

11 comments:

  1. Info yang menarik..kena letak dalam list tempat nak jejak..

    ReplyDelete
  2. thanks untuk info nih.. ntah bila nak sampai kat sini..

    ReplyDelete
  3. woooah.. akak mmg ske pi tempat2 gini eh ? hehe..

    ReplyDelete
  4. bestnya kalau boleh pergi tengok duit2 malaysia yg lama2 punya tu

    ReplyDelete
  5. dl ms dok kolumpo x teringin pon p tmpt2 cmni.skrg bl dh tua2 ni teringin la plak...hahahaha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..