+Nur Amani..+ - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Saturday, June 4, 2011

+Nur Amani..+

Assalamualaikum...
    Selamat berjumpa lagi dalam blog Kasih ku Amani... kali ni aku nak cite pasal nama blog nie.. Nape aku pilih "KasihkuAmani" sebagai nama blog aku?? nape ek?? nak tau ngape? sebabnye aku nak dedicated blog nie utk anakku Amani yg tomey n nakal.. hehehe.. Buah Hati Pengarang Jantung mak n ayah... dialah penyeri hidup kami... dari kelahirannya pada 20 Jun 2010 sehinggalah sekarang ade je keletah n aksinya yg membuatkan kami ketawa, menangis dan tersenyum... Nur Amani = Cahaya Kesejahteraanku... seperti mana maksud namanya seperti itulah dia padaku n hubby... Cahaya yang menerangi kebahgiaan kami... 20 Jun 2011 genap setahun usianya.. ade ketikanya aku yg melihat dulu kepandaiannya.. ada waktunya hubby ku melihatnya... walaupun kebanyakkan masanya bersamaku tapi hakikatnya dia adalah anak manja hubby ku... Ada waktu2 nya dia xnk bersamaku.. nak melekat je dengan ayahnya... kadang2 nak bersamaku xnk ayahnya... perkataan pertama yg keluar dari mulutnya adalah "mak".. alangkah indah saat itu... detik ketika Amani blaja menerap adalah saat yang xkan mampu aku lupakan.. saat manis kita bersama akan mak rakam untuk tatapan amani... masa mula2 dia dapat kaki... mabuk.. berpusing2 di ruang tamu.. bgn je, bangkit balik.. berjalan x berhenti2 sampey kan aku lak yg pening nengok die berpusing2 kat ruang tamu... pastu arini dah pandai memanjat beranda rumah.. nmpk gayanya grill kne sentiasa berkunci... langkah keselamatan... Pernah sekali tu, kami tertido, dia dah bgn... die main sorang2.. aku tersedar, bila aku cari die, die da xde kat ruang tamu.. terasa mcm nak gugur la jantung bila x jumpa die.. aku kejut hubby.. cari punye cari rupe2 nye die tgh dok kat beranda.. elok je bersandar kat sliding door.. maser nie die baru pandey merangkak ngn duduk... memang panik r maser tu...
    Jom layan dulu video kat bawah nie.. hehehe.. aksi anak kesayangan ku Nur Amani...



                                                       Maser nie Amani baru blaja menerap...



                                                                         Aksi2 Amani...

    Sesungguhnya bukan senang untuk membesarkan seorang anak... tambah2 bagi kaum ibu yang berkerjaya... Saat ini akan membuatkan kita terkenang betapa susahnya mak n abah membesarkan kita..

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..