Genting Highlands Strawberry Farm - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Thursday, October 22, 2015

Genting Highlands Strawberry Farm

Assalamualaikum..
#Throwback Entry
Jom kita gi jenjalan..
Sempena cuti 1 Muharram (14.10.2015)
Sha bawa anak-anak ke Genting Strawberry Farm.
Sebelum ini Sha ada buat review ringkas mengenai Strawberry Farm nie.
Tapi masa tuh x masuk dalam pun..
Just duk kat luar jer.. Singgah sebab tunggu masa berlalu..
Kali ini kita jalan-jalan dekat dalam pula.

Bayaran tiket RM8.00 (Dewasa) RM5.00 (Kanak-kanak berusia 3 tahun ke atas)
Free (Kanak-kanak 3 tahun ke bawah). 
Jadi jumlah bayaran kami RM21.00 (2 dewasa & 1 kanak-kanak)
Bayaran untuk buah Strawberry handpick RM8.00 / 100gm
Kalau dah siap packing RM15.00
Kami x beli apa pun sebab tujuan utama adalah jalan-jalan, lagipun mahal dan x berbaloi.

Dalam Strawberry Farm nie ada
1. Strawberry
2. Taman Lavender
3. Taman pelbagai bunga.
4. Ladang Lebah
5. Ladang Cendawan
6. Cafe
7. Toilet
8. Bergambar bersama Ular dan burung kakak tua (Dikenakan bayaran)

Jomlah layan gambar-gambar di Strawberry Farm.





7 comments:

  1. bestnya jalan2. Ain tak pnah lagi sampai cameron. tiap kali plan je msti tak jadi , hehe

    ReplyDelete
  2. Sha, kak ana pun pernah update entri ni beberapa bulan lepas, seronok kan kat sini macam mini Cameron Highland je rasanya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup kak ana.. memang best cam mini cameron highland..

      Delete
  3. Ala berdua tu.. macam kembar dah...

    ReplyDelete
  4. bila pegi sana anak sedara selalu la ajak ke strawbery farm dekat CH. tapi tiap kali nak pegi mesti jalan jem nya sampai berejam2 atas jalan. sudahnya pusing patah belakang balik

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..