Wednesday, May 11, 2016

Amani di Pertandingan Mewarna

Assalamualaikum..
Citer baling belakang..
Amani dapat jemputan untuk menyertai pertandingan mewarna..
Sekolah pilih 15 orang je..

Bersemangat Amani berlatih mewarna..
Kat rumah pun sama..
kemain lagi dia mewarna..
Tak cukup kat buku dengan kertas, kat dinding pun dia warna..

Tarikh pertandingan 30 April 2016..
Tengok.. betul-betul baling belakang nie..
kikikiki...
Pertandingan nie dianjurkan oleh Jabatan Bomba Tanjung Malim..
Penyertaan dari sekitar Behrang dan Tanjung Malim..

Seronok adik dan kakak..
Jom layan gambar..
 
Seronok bergambar bersama maskot bomba..
Imani siap nak bawa balik maskot tu..

 
 Kusyuk mewarna.. kejap jer..
Pastu nanti dia pandang keliling..
Sabar jelah..

 
 Warna warni di Pertandingan Mewarna..

 
 Berseronok bersama kengkawan..

 
Inilah gambar yang diwarnakan oleh Amani..
  Tidak sempat disiapkan..
Amani tak boleh nak fokus.. Jenuh suruh dia jangan tengok orang..
Biasalah budak-budak.. bila kalah merajuk..
Kebetulan, ada kawan dia yang menang..
Diam sepanjang perjalanan pulang ke rumah..
Sha x sampai hati, belikan dia set frozen yang lebih kurang macam kawan dia dapat..
Lepas tu ayahnya terangkan pasal kalah dan menang..

7 comments:

  1. hihi...dia mcm wani..bila mewarna suka tgk kiri kanan...bila kalah merajuk haha

    ReplyDelete
  2. alolo ciannya amani, betul tu Sha..anak2 ni kena didik awal2 dengan realiti kehidupan..In Shaa Allah mereka akan membesar dengan pengalaman. ")

    ReplyDelete
  3. cantik dia kaler..ni kalo abiskan mewarna tu sure menang ni huhu
    xpelah nti boleh join next contest plak k
    nasib ibu belikan hadiah..pandai ibu amek ati kannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena amek ati Kak El..
      Kalau x diam seribu bahasa..
      Pastu masam jer mukanya..

      Delete
  4. Pandai dia mewarna.... tak pa lah.. ada rezeki kot lain lah tu..

    kan dapat set frozen dahh.. hehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »