Sunday, May 15, 2016

Goodreads

Assalamualaikum..
Minat membaca?
Suka keep track dengan apa yang anda baca?
Jom joint Goodreads.
Bukannya susah pun..

Selain itu kita juga boleh buat review untuk buku yang kita dah baca..
Bagi bintang.. Tengok review kengkawan yang lain..
Boleh buat discussion mengenai buku yang dah dibaca..
Joint kuiz dan giveaway..
Jawab soalan trivia..

Oh ya.. kita boleh juga upload buku yang tiada dalam goodreads..
Sha ada upload.. Tapi kena tau detail buku seperti
Nama pengarang, no isbn, siapa yang publish dan sinopsis..

https://www.goodreads.com/ 
 
 Selain itu ada juga Reading Challenge

 
Ini Sha punya Reading Challenge..
50 buah buku untuk 2016..
Tapi nampak gayanya macam nak tambah jer jumlah buku tu..

7 comments:

  1. Baru join akhir tahun lepas. Hii. 50 buah buku setahun kak? Banyaknya reading challenge akak. Siqah letak 15 je untuk 2016. Itu pun baru baca 6. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikikiki.. Saja jer cabar diri Siqah..
      Kebetulan Kerja dekat Perpustakaan kan..

      Delete
  2. menarik sha...tq share nnt mv godek2

    ReplyDelete
  3. rasanya tak mampu nak sahut cabaran tu..apepon kipidap sha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »