Tuesday, December 1, 2020

Drama Korea | Prison Playbook (2017)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Sekarang ini rajin layan youtube sebab dapat 40gb free.. hehehe.. Lepas anak-anak layan video pembelajaran, mak pula layan klip drama.. hehehe.. Asyik tengok klip kelakar dari drama Prison Playbook, sudahnya Sha layan drama penuh dia..

Tak suka ending Loony/Han Yang walaupun itu kenyataannya.. Kenapalah keluarga atau kekasih dia tak tunggu luar penjara.. Kesian sangat dekat Loony.. Ini je yang paling Sha tak puas hati.. Walaupun drama ini sekitar dalam penjara namun mesej yang disampaikan sangat menarik.. Hubungan kekeluargaan, persahabatan tanpa mengira latar dan juga rasa hormat sesama manusia.. Drama yang sangat panjang dan sarat dengan emosi.. Bagaimana Kim Je Hyuk menyesuaikan diri dengan kehidupan penjara, bantuan dari sahabat baik beliau dan orang sekeliling yang memuja beliau sebagai pemain baseball berjaya.. Tak mudah tapi beliau cuba menyesuaikan diri.. Setiap episod penuh dengan adegan kelakar dan penuh emosi.. Memang menarik..

Drama: Prison Playbook
Also Known As: Seulgirowoon Gambbangsaenghwal, Gamok, Prison, Smart Prison Living, Wise Prison Life, Seulgirowun Gamppangsaenghwal
Director: Shin Won Ho
Screenwriter: Jung Bo Hoon, Lee Woo Jung
Genres: Friendship, Comedy, Romance, Life, Drama
Country: South Korea
Episodes: 16
Aired: Nov 22, 2017 - Jan 18, 2018
Aired On: Wednesday, Thursday
Original Network: tvN, Netflix, Netflix, Netflix, Netflix
Duration: 1 hr. 32 min.
Kim Je Hyuk, a famous baseball player, is arrested after using excessive force while chasing a man trying to sexually assault his sister. Shockingly to him and the rest of the nation, he is sentenced to a year in prison. There, he meets his childhood friend and fellow baseball player, Lee Joon Ho, who gave up on baseball after a car accident, but now is a prison guard and one of Je Hyuk's biggest fans. The drama revolves around Je Hyuk's time in prison, as well as prisoners he meets and events that take place there.
(Source: MyDramaList)



12 comments:

  1. best drama ni..Loony suruh keluarga dia tunggu kat restoran rasanya..geli lah tema gay Loony & kekasih dia tu..haha..

    ReplyDelete
  2. best cita ni..penat nangis sedu2..sbb terlebih emo.. ha ha ha..
    sarat dgn kisah persahabatan...

    ReplyDelete
  3. mak pun kena dapat lepas tensen jugak hehehe

    ReplyDelete
  4. tgk drama ni berkali-kali, asyik usha Jung Kyong Ho ja. huh! suka part dema dlm penjara secara berjemaah. mcm2 hal. lagi2 part tv tu.

    ReplyDelete
  5. wah my favourite drama :)
    nampak macam drama berat tapi kelakar, semua watak dalam drama ni best. saya suka dia punya dark komedi..hahaha

    ReplyDelete
  6. ramai cakap best kwn2 pun suggest..
    tapi saya xmo tngk sbb main emosi. penat nanti haha..

    ReplyDelete
  7. Genre Friendship, Comedy, Romance, Life, Drama wow best ni

    ReplyDelete
  8. kalau cerita korea pasal penjara ke polis ke mesti macam best

    ReplyDelete
  9. saya tengok dua kali drama ni...part looney tu memang tak boleh terima..tapi tu la permainan director drama ni sebenarnya..dari awal sampai akhir, dia ajar kita kehidupan di penjara macam mana..memang ramai penjahat, tapi ada ramai juga orang baik..orang ingat takde life duduk penjara, sebenarnya macam2 yang indah boleh dirasa..tapi dalam indah2 tu, kena sedar, banduan adalah banduan yang pernah buat silap..bagai terhantuk kepala bila ada scene2 menyedarkan diorang, bahawa diorang tengah duduk dalam penjara, apa2 aje boleh berlaku di luar keinginan mereka...

    saya boleh ulang lagi banyak2 kali..suka sangat drama ni..jangan tak tau, mesej tone saya bunyi chirping bird masa scene2 kelakar tu..hahahaha

    ReplyDelete
  10. 40gb free.. mmg best la layan movie kan

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »