Friday, December 4, 2020

Makanan | Ayahman Scones

Assalamualaikum..
Hye semua..

Mujurlah sekarang ini ramai yang jadi ejen makanan.. Nak makan apa, cari je di Facebook atau group whatsapp.. Pasti akan ada yang jadi ejen tolong jualkan macam scones ini.. Lama dah duk nampak orang bubuh dalam Facebook.. Malangnya tak boleh nak ke Cameron Highlands.. Mujurlah ada rakan pejabat yang jadi ejen.. Sha belilah sebekas untuk rasa.. Sha beli yang ada 3 jenis.. Harga pun tak adalah mahal melampau.. Sangat berbaloi pada Sha sebab makanan datang pada kita.. Kalau nak makan cuma perlu panaskan dalam oven je.. Masih sedap, gebu dan lembut je..

Scones 3 flavour.. RM20 sebekas..
Cara panaskan scones:
Microwave - 30saat
Air fryer/oven
60'C 3minit - untuk texture lembut
150'C /180'C 3min - untuk texture rangup-rangup

Shelf life Scones Ayahman:
Suhu bilik - 7 hari
Chiller - 10 hari
Freezer - 2 minggu

Ada rasa strawberry, original dan coklat.. Turut diberi mentega dan jem strawberry.. Memang berbaloi-baloi..

8 comments:

  1. adik akak pn ada order scones ni..akak tk pernah lg mkn scones

    ReplyDelete
  2. Dilah pun baru rasa semalam sha.. sedap jugak.. tapi pada dilah KHM punya scone lagi sedap kot.. but it's ok.. dapat la lepas ngidam nak makan scone CH kan.. hahaha

    ReplyDelete
  3. Pernah dengar tentang scone tapi tak pernah rasa lagi.

    ReplyDelete
  4. wahhh menariknya... mesti sedap nih....

    ReplyDelete
  5. sedapnya tgk.. susah nk jumpa org yg pandai bt scones lembut dan gebu. yg ada keras

    ReplyDelete
  6. atie baru makan scones winter warmers smlm.. sedap kan scones ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »