Assalamualaikum..
Hye semua..
Sha baru tahu pasal roti canai ini.. Roti tu dibentukkan bulan dan dibiarkan kosong dibahagian tengah untuk dipecahkan dua biji telur ayam.. Kemudian setelah telur ayam masak dibahagian bawah Barulah diangkat dari kuali dan ditaburkan serunding dibahagian atas.. Sedap dimakan panas-panas.. Seriuslly memang sedap.. Hehehe.. Rasa dia agak unik dan menarik.. Hehehe.. Kalau tak ada serunding tu rasa dia biasa je pada Sha.. Hehehe..
tkpernh mkn tp lately rmi plak yg share
ReplyDeleteSha pula baru first time tengok.. hehehe..
DeleteSaya sukaaa... tapi kalau kat tempat saya.. orang tu letak daging rendang.. dan kari ayam.. xde kuah dhal bagai.. huhu...
ReplyDeleteOwh.. Pelbagai ye cara hidangannya.. Menarik..
DeleteWahhhh lain dari yg lain...
ReplyDeletePagi tadi try buat roti sarang burung, tapi gunakan roti paratha.
ReplyDeleteTeringin nak cuba. Tapi belum sempat lagi
ReplyDeleteRoti canai sarang burung.. wahh nampak sedap..tak pernah cuba lagi
ReplyDeletesy try buat sendiri kt rumah aritu... trs x menjadi hahaha jd telur hancur trs hahaha
ReplyDeletewah.. ohsem.. bua sendiri..
Deleteah serunding ka tu, atie mcm eh apa ni hehe.. nmpk sedap gila
ReplyDeleteni yang nak try ni..pakai roti canai segera boleh kot...
ReplyDeleteBoleh mama yan.. Janji lubangkan tengah dia.. Untuk pecahkan telur dua biji..
DeleteOh mcm tu roti canai sarang burung..shida byk kali dgr tp blm pernah cuba..kat kawasan shida xtahu siapa yg buat roti ni..
ReplyDeletetak pernah dengar punnn tak macam sedap je lagi-lgi tengok serunding dia banyak ceggitu !
ReplyDelete