Saturday, December 12, 2020

ebook | Brownies Paling Agung oleh Khairul Hakimin Muhammad

Assalamualaikum..
Hye semua..

Tajuk buku je dah gempak kan.. Yup, buku ini memang menceriyakan tentang brownies semata-mata.. Resepi dan kepelbagaian jenis brownies.. Ada yang memang tak disangka.. Gabungan yang sangat unik dan mengujakan untuk dicuba.. Di awal buku penulis menerengkan mengenai bahan asas yang diperlukan dalam pembuatan brownies dan juga peralatan yang diperlukan..

Antara resepi yang luarbiasa pada Sha ialah Chocolate Spicy Brownies dan Green Tea Brownies.. Chocolate Spicy Brownies ini menggunakan bahan tambahan iaitu serbuk cayenne dan mix spices.. Bagaimana agaknya rasa dia ye.. Betul-betul menimbulkan tanda tanya pada Sha.. Mungkin bila kerajinan dan semangat datang, bolehlah Sha mencuba..

Malangnya, Sha hanya membaca dan melihat gambar brownies yang dibubuh penulis dalam buku ini sahaja.. Belum berkesempatan untuk mencuba lagi.. hehehe..

Sha baca dan selesai pada 10.12.2020..

Sha baca menggunakan aplikasi Oakbee Buffet..
Published January 20th 2017

6 comments:

  1. Aduyaii mesti terkejut tgk betmcm jenis brownies

    ReplyDelete
  2. amazing!!!!! kak sha buat nanti share photo tau hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. adoilah Atie.. Doakan kerajinan datang bertandang ye.. 😂😂

      Delete
  3. bukan peminat brownies tapi ada masa tiba2 teringin. baru2 ni order dengan kawan, last makan masa bday my mom on May 3, itu hari. few months jgk baru ada rasa mau makan lagi hehehe

    ReplyDelete
  4. wowwww bestnya ada banyak jenis brownies dalam buku ni. Tak pernah tahu pula ada flavor spicy, apa rasa dia eh

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »