Gardenia Chocolate Spread - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Tuesday, June 2, 2015

Gardenia Chocolate Spread

Assalamualaikum..
Selamat pagi semua..Breakfast apa pagi ini??
Mai nak citer pasal makanan..Mana tau esok pg leh breakfast nie lak..hehehe..
Saya memang suka makan..Jadi meh saya kongsi ngn kengkawan makanan terbaru yang saya jumpa..
Sesuai untuk dewasa dan kanak-kanak..

Selalu kalau kita makan roti mesti kita sapu ngn kaya ke, jem ke xpun coklat Nutella tu kan..
Kali ini nak cerita pasal Produk baru Gardenia nie..
Pergh!!!! Memang sedaplah..
Harga pun berpatutan jer.. Ada dua jenis tau..
Dua-dua saya dah rasa..
Tapi bila search kat Internet xde lah pula..
Beli kat kedai runcit biasa jer..

Milky Chocolate Spread (RM6.90)

Hazelnut Chocolate Spread (RM8.90)

Mengancamkan??Apa lg, silalah cari di kedai2 berhampiran anda..

Nak buat sendiri pun boleh..Banyak je reseph kat Internet.. Google je..Mesti muncul..
Kalau nak buat sendiri tapi malas nak google, just pergi ke Blog2 yang saya senaraikan di bawah nie ye..
Kliklah ye.. Pilih resepi mana yang kamu semua suka.. hehehe..
Secubit Garam
Jom Masak, Jom Makan-Makan
HomeKreation - Kitchen Corner
Life is a constant battle..
MyResepi
Dapur Vanilla
Eat Food.. Drink Water..
Baking Bites

Kalau macam x berape nak rajin wat sendiri, bolehlah gi ke Pasaraya terdekat dan beli..
Banyak jenama lain yang menjual Coklat spread nie..
Hershey's - x pernah beli
Cadburry - x pernah beli
Nutella - Pernah beli
Tesco (pun ada tau..) - x pernah beli
dan banyak lagi.. Pilih dan bayar..Hehehe..
Pilih jangan x pilih..

6 comments:

  1. x berpeluang merasa lagi, nnt nak cari juga lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Carilah..kalau kedai tu ada jual roti gardenia, spread nie mesti ada..

      Delete
  2. Assalam shahida
    waa
    baru niiiiiiiiii
    nak kena try
    dok asyik bli lady choice sajork

    ReplyDelete
  3. Oh baru tahu gardenia dah ada produk ini.
    Belum kesempatan terjumpa ni lagi.
    InsyaAllah nanti nak cuba juga.

    ReplyDelete
  4. Tukang Kebun - Nanti bolehlah cuba.. Sedap tau..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..