Shoplinks.Asia

Friday, June 12, 2015

Bread Lasagna

Assalamualaikum..
Resepi yg ringkas dan mudah..
Maaflah x brape cantik..
First time buat..

Resepinya:-

Bahan - Bahan :
• 1/2 Bawang Besar Holland (dipotong dadu)
• 1/2 biji Cili Capsicum (dipotong dadu)
• 1/2 Tin Cendawan Shiitake (dipotong dadu)

• 200gm Daging cincang
• 3 sudu Cili Giling
• Sos spaghetti Prego (tin merah - tradisi)
• Hotdog (dipotong dadu)
• Roti (apa2 jenis roti pun boleh)
• Telur 1 butir
• Susu (agak-agak je, untuk rendam roti nanti)
• Mozarella Cheese (Saya pakai cheddar dgn cheese slice)

Cara- Cara Penyediaan :
1. Masak inti dulu. Tumis bawang, masukkan daging biar sampai empuk/masak
2. Masukkan Cili capsicum, 3 sudu cili giling dan hotdog. Masukkan sos spaghetti dan sedikit gula. Masak sampai kering sikit. Kemudian masukkan cendawan. Rasa masin manis inti tu.
3. Siapkan bahan roti. Pukul telur & susu.
4. Celupkan roti dalam telur & susu tadi. Then letak inti yang dah masak then tabur cheese buat 2 layer.
5. Bakar pada suhu 180c sampai garing sikit. Jangan lupa panaskan ketuhar terlebih dahulu.




Tips:- Bahan inti boleh dipelbagaikan mengikut selera kita.. Olah mengikut citarasa masing-masing..

13 comments:

  1. simple dan senang je kan..mesti cuba buat gak nanti..TQ ^_^*

    ReplyDelete
  2. tak apa, practice makes perfect...janji rasanya cukup itu dah cukup umphh dah tu... rupa paras tu boleh touch up later later...he he he...

    ReplyDelete
  3. Ok juga ganti lasagna dengan roti. Bahan pun senang. Sha nak try juga nanti =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trylah sha..nanti le share kat blog sha..

      Delete
  4. Nyum.. Teringin pulak nak memakn nye...

    Blogwalking sini.//

    ReplyDelete
  5. Nasib baik tgk gbr lepas makan..kalau x..mau meleleh airmata tgk hahahaha

    ReplyDelete
  6. Deanna Morni .. Janganlah gitu.. Samapi meleleh air mata.. hehehe

    ReplyDelete
  7. Assalam sha,
    haaaaaaaaaaa
    iols ni dah lama teringin nak try resipi ni
    tapi tak terbuat lagik he3

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI