Shoplinks.Asia

Monday, June 29, 2015

Penulisan2u - Kahwin 6 Bulan Aje?! By Anabella

Menarik gila citer nie..
Bagus untuk di jadikan bahan bacaan..
Kenapa?? Sebab ada menggunakan ayat2 Al-Quran dan terjemahannya sebagai nasihat..
Banyak yang boleh di pelajari dari novel ini..
Novel ini sesuai dibaca dan dijadikan tauladan..
Ambil yang baik..
Boleh baca online di All About Crystal Anabella


Sinopsis Belakang Baju:- RANIA IXUNA Seorang gadis comel yang mempunyai pelbagai kelebihan. Kelebihan yang membuatkan semua mata membulat dan rahang hampir terjatuh setiap kali melihatnya. 


EMIR ENRIQUE… Seorang pemuda biasa dengan perangai yang biasa-biasa. Tidak menyangka hidupnya akan berubah apabila berkahwin dengan si comel yang digelar ‘raksasa’ oleh sepupunya itu! Si comel yang merupakan cinta pandang pertamanya!


“Sayang, sayang nak pakai baju pengantin warna apa?”
“Hitam.” - Ixuna
“Sayang ingat kita nak berkabung ke pakai pakaian pengantin warna hitam? Warna lain?” - Emir
“Warna kelabu tahi anjing.” - Ixuna
“Grrr… Lain?!” - Emir
“Lut sinar.” - Ixuna



“Dah gila nak pakai baju lut sinar? Nak suruh semua orang nampak badan kau tu ke? Bila dah kahwin nanti, diri kau hanya untuk tatapan aku saja!” - Emir
Itu cerita sebelum Emir menikahi Ixuna, selepas kahwin…
Emir ingin merasa air tangan isterinya, Ixuna malas nak layan… 
Emir hadiahkan bunga untuk isteri comelnya, bunga beralih tangan kepada kakak iparnya… 
Emir minta kiss, siku makannya! Dan Emir minta pelukan kasih sayang, seterika panas yang Ixuna berikan! 
Akankah berterusan ikatan perkahwinan yang diatur oleh kedua-dua belah keluarga itu? 
Atau terus terputus setelah tempoh tamatnya enam bulan seperti yang diungkap oleh si gadis comel rupawan lagi kuat makan itu?

6 comments:

  1. best jugak sesekali baca novel..

    ReplyDelete
  2. macam menarik jer plot cerita novel ni...

    ReplyDelete
  3. Menarik gak nie, kena p cari...

    ReplyDelete
  4. Macam best je, nk pinjam boleh ;)

    ReplyDelete
  5. izzeyda - kan..
    Farah Waheda Wahid & Dunia Zumal - menarik.. Trylah cari and baca..
    suhailah hamid - Boleh jer.. mai lah sini..

    ReplyDelete
  6. Asslaam sha,
    sinopsis menarik :)

    #BloggerUtara

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI