Wednesday, October 16, 2019

Amani Masih Demam

Assalamualaikum..
Hye semua..

Amani masih lagi demam.. Kelmarin dan Semalam suami Sha mandikan Amani dengan limau nipis.. Barulah nampak Amani segar dan sedikit ceria.. Susah hati juga Sha melihat Amani melepek dan tak bermaya.. Batuk Amani pun makin menjadi-jadi.. Mujurlah ada balm.. Buat sapu di dada dan belakang Amani.. Harapnya makin legalah Amani lepas ini.. Kesian dia tak ke sekolah..

Perahkan limau ini dalam baldi.. Encik suami ada lah baca-baca sikit ayat suci dan mohon semoga diberikan kesembuhan.. Semua ini buat di luar tandas.. Lepas tu baru bagi Amani mandi dengan air ini.. Tak bilas dengan air biasa.. Terus lap je lepas mandi dengan air limau ini.. Kalau ada daun bidara lagi bagus.. Melegakan sebenarnya mandi dengan limau ini..

23 comments:

  1. Semoga Amani dikurniakan kesembuhan dengan kadar segera.

    ReplyDelete
  2. semoga cpt sembuh tp kalau masih demam better pi check darah

    ReplyDelete
  3. Moga Amani cepat-cepat sembuh ya nak..

    ReplyDelete
  4. semoga cepat sembuh....xpernah tahu plak gunakan limau kasturi, ini utk kurangkan panas badan ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan limau kasturi, limau nipis..
      Yup untuk kurangkan panas badan.. Sha tambah juga daun bidara..

      Delete
  5. Moga Amani cepat sembuh ye.. musim anak2 demam skrg ni...

    ReplyDelete
  6. cuaca tak menentu skrg ni...org dewasa pun mudah jatuh sakit moga cpt sembuh ya amani

    ReplyDelete
  7. semoga amani sembuh cepat ye...

    ReplyDelete
  8. Semoga Amani cepat sembuh.Aaminn

    ReplyDelete
  9. Hopefully by the time ain komen ni, amani dah sembuh.. Take care princess!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah dia dah sembuh dari demam.. batuk je masih ada..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »