Wednesday, October 30, 2019

Shopping di Shopee #14

Assalamualaikum..
Hye semua..

Niatnya nak beli lapik toilet duduk pakai buang, tapi bila nampak perkataan Free shipping for orders over RM9.00, terus jadi tak tentu arah.. Hahaha.. Sha beli sekali botol air dan pensil box untuk Amani dan juga Imani.. Hehehe.. Dari satu barang jadi 3 barang.. Gitulah belanjanya.. Bila dah bayar baru perasan pelapik tu beli 1 je.. Walhal kawan pejabat kirim juga nak beli, maka membeli lah lagi sekali.. Kali ini Sha guna akaun encik suami sebab diskaun tu sekali pembelian je.. hahaha.. Punya nak diskaun dan juga free postage tu.. Sabar jelah perangai tak boleh tengok diskaun tu.. hahaha.. Memang naya.. Mujurlah masih dalam perbelanjaan lagi.. Pesanan ini Sha buat pada 17.10.2019.. Barang dari China..


Harga satu pek RM1.10 (10pcs)..
Yang sha highlight tu yang penting.. hehehe.. Beli RM9 dapat free shipping..

Pembelian kedua yang sampai dahulu.. Buku nota tu ada bundle deal.. Beli 6 dapat 3% lagi diskaun.. Sha belikan untuk Amani.. Beli hari yang sama cuma yang ni bayar lambat sikit je.. Selamat sampai hari Sabtu (26.10.2019).. Sha bayar RM13.59 (diskaun rm2 dan free postage)..
 Ini pembelian pertama.. Sampai pada 29.10.2019.. Lambat beberapa hari kan.. Sha beli botol air pink tu 6 (bundle deal) 4 pensil case (bundle deal), 1 pensil case harga diskaun dan 1 lapik jamban pakai buang.. Sha bayar RM29.73 saja lepas tolak diskaun dan postage.. 

9 comments:

  1. bestnya shopping kat shopee ni. gee jarang shopping sana. tapi barang dia jual semua best2 kan..

    btw jemput join >> http://www.zianaeunos.com/2019/10/segmen-jom-tukar-link-bloglist.html

    ReplyDelete
  2. uishhh, banayaknya memborong.. tapi ekin suka lah pattern pensil case tu.. simple and nice!

    ReplyDelete
  3. Bestnye
    free shipping
    ada diskaun lagi

    ReplyDelete
  4. Kalau dekat shoppe tu bnyk je idea nak beli..especially baju n brg anak2 ;)

    ReplyDelete
  5. Ini yang kalo duit ada dalam acc memeang gelabah nak beli. haha lagi² byk offer 11.11 ni..

    ReplyDelete
  6. paling tak suka bab postage tu especially ke Sarawak. tengok barang murah, nak beli, masa cek out, postage mahal dari harga barang. arrrgghh selalu terus cancel and skrg dah uninstall pun shopee kat phone. lazada ada ok sikit bab postage tapi dh jrg beli online

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh.. macam tu pula.. jadi tak berbaloilah nak membeli kalau postage nya lebih mahal..

      Delete
  7. memang best shopping banyak dapat free shipping lg kat shopee..hehe

    ReplyDelete
  8. mcm best je lapik pakai buang tu...sesuai kalau nak membuang kat public toilet

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »