Saturday, October 5, 2019

Filem China | Bodies at Rest (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem yang sangat suspen dan mendebarkan.. Berlaku pada malam krismas, dimana seorang pegawai forensik dan pelatihnya di tahan di tempat kerja oleh 33 lelaki bersenjata.. Memang dari awal sampai habis penuh aksi antara pegawai forensik tu dengan penjenayah.. Semuanya kerana sebutir peluru yang berada didalam mayat seorang perempuan.. Sikap tak nak mengalah pegawai forensik dan pelatih dia tu yang membuatkan cerita ini nampak sangat intense.. Memang aksi jelah yang disajikan.. Suka sha tengok.. 

Movie: Bodies at Rest
Country: China
Release Date: Aug 2, 2019
Duration: 1 hr. 40 min.
Genres: Action, Suspense, Thriller, Crime, Drama, Investigation
Sinopsis: A story revolving around a forensic examiner and an intern as they engage in a deadly match with a high-profile criminal called Santa.
On Christmas Eve, three armed and dangerous men who work for Santa attack a forensic center to steal evidence. They kill the guards and violently kidnap two forensic examiners Chen Jia Hao and intern Qiao Lin. As they become suspicious of the identity of their captors and their real motives, Chen Jia Hao and Qiao Lin use their knowledge of forensics for a final showdown with the bad guys, even at the expense of their own lives.

7 comments:

  1. macam hebat je cerita ini

    salam perkenalan

    nak tanya sudi ke nak bertukr link dengan blog saya. kalau sudi sila comment di blog saya www.oohsenyum.com di mana-mana post. saya tunggu tau!

    ReplyDelete
  2. Dah lama tak tengok filem china, last sekali rasanya tajuk Our Time kut. Sweet gilaa XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha pun sesekali je layan kalau jumpa yang best..

      Delete
  3. Action movie nii. Boleh la try tgok kalau free nnti

    ReplyDelete
  4. yg pakai spec tu mcm pelakon HK he

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »