Tuesday, October 22, 2019

Buku Kanak-kanak | Foxy in Love by Emma Dodd

Assalamualaikum..
Hye semua..

Buku yang comel dan menggembirakan.. Berwarna-warni, bergambar dan ringkas.. Mudah difahami pembacaannya.. Kisah si Foxy yang membantu Emily untuk membuat kad Valentine.. Kad itu bukanlah mengenai apa yang kita suka tapi kepada siapa sebenarnya yang kita nak beri.. Itu apa yang cuba diberitahu oleh Foxy kepada Emily..

Sha baca dan selesai pada 22.10.2019..

Sha pinjam buku Perpustakaan Negara Malaysia
Published January 2nd 2014 by HarperCollinsChildren'sBooks (first published November 26th 2013)

Comel kan isi dalam dia..

11 comments:

  1. comelnye buku die dah anak2 pun senang nak faham..
    salam singgah dari sy n done follow :)

    ReplyDelete
  2. aloh..comelnya...mesti anak suka kalau akk belikan utk dorang

    ReplyDelete
  3. Rajin Kak Sha baca buku kanak-kanak. Sekrang ni saya dah kurang baca buku macam ni. Banyak baca novel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sambil buat katalog, sambil baca Jannah.. lagipun buku nya cantik.. memikat mata..

      Delete
  4. comelnya buku diaaaaaa.. warna pun menarik !! boleh mula memupuk minat membaca kat anak2..

    ReplyDelete
  5. aaaa comelnyaaaa! kita kadang2 gi jugak perpustakaan negara, tapi gi delivery brownies kat customer yang kerja kat sana..haha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »