Thursday, October 3, 2019

Drama Korea | Prince's Prince (2015)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama yang sangat menarik dan kelakar.. Semuanya sebab Yoo Na yang terlalu taksub dengan online game dan komputer sehingga mengabaikan abang dia.. Si Hyeon cuba mengembalikan adiknya Yoo Na ke dunia realiti namun lain pula yang jadi.. Perkenalan dengan Lee Mong Ryong membaca cerita lain dalam hidup mereka bertiga.. kelakar walaupun watak Si Hyeon tu nampak macam kejam..

Owh ya.. Drama ini pendek je.. 10 episod dan setiap episod 10 minit je..

Drama: Prince's Prince
Also Known As: The Prince's Prince , Prince's Man , Prince of Prince
Directors: Shin Joo Hwan
Genres: Romance, Drama, Melodrama
Country: South Korea
Episodes: 10
Aired: Jun 8, 2015 - Jun 19, 2015
Aired On: Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday
Network: Naver TV Cast
Duration: 10 min.
Sinopsis: Park Shi Hyun’s younger sister is so engrossed in video games and her computer, she lives in an imaginary world all her own. Shi Hyun tries to get his sister to return to the real world, however his nemesis Lee Mong Ryong is trying to stand in the way. 

15 comments:

  1. drama pendek macam ni, boleh layan...mak banyak anak susah nak layan drama panjang2...hehheheh tq share...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki.. sekejap je masa kalau layan drama macam nie..

      Delete
  2. drama pendek gini best jugak layan, selalu sha layan kt mana drama korea gini? kt you tube ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok keadaan Dana.. Kadang kat Youtube, kadang dekat Website Fastdrama.me

      Delete
  3. wah..mcm best je. Ayu semalam baru layan The Liar & His Lover..best... sampai almost kul 2 pagi. baru sedar diri hari ni keja.. ha ha ha..ni dok ngantuk la ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. sep sikit.. samalah dengan Sha.. Kalau dah tengok drama or filem kadang tak sedar dah lewat malam.. hehehe..

      Delete
  4. Weh ni first time dengar drama korea durasi 10 minit je XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak je nini tapi selalunya sha tengok onlinelah..

      Delete
  5. macam best jer ...cikbunga suka tgk citer yg ade kisah kisah dalam istana ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini bukan kisah istana cik bunga.. ini pasal game..

      Delete
  6. macam menarik pulak, alamak kena tambah dalam list jugak ke ni...banyak benar da bersusun...hahaha!

    salam kenal, salam kunjung dari blog Ain Athirah 💖

    ReplyDelete
  7. Best juga nak tengok ni.. sebab kejap ja.. hehe.. selalu tgk yg movie skali habis tu.. ;)

    ReplyDelete
  8. Drama pendek² camnilah baru seronok nak layan. Taklah buat tertunggu-tunggu sangat hehe

    ReplyDelete
  9. ok sebab drama pendek boleh lah ana layan. sebab baru hbs layan doctor john dan innocent defendant. penat rasa. haha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »