Wednesday, October 2, 2019

Blogger Dashboard Berwajah Baru

Assalamualaikum..
Hye semua..

Bila Sha buka je Blogger Dashboard baru-baru ini,  ada keluar pop up suruh cuba paparan baru untuk blogger dashboard.. Yang Sha nampak berubah adalah untuk Comments, Theme dan juga Stats.. Yang lain nampak sama je.. Boleh tengok perbezaannya macam dibawah ini..

Paparan belah kanan bila kita buka Blogger Dashboard yang lama.. Dekat bawah tu ada ayat Try the new Blogger!

 Kalau paparan lama dia akan tunjuk macam gambar dekat atas ini..

Yang ini pula paparan baru.. Yang Sha highlight warna merah tu kalau klik dia akan tunjuk macam gambar dekat bawah ini.. Yang Sha highlight warna biru tu pula adalah pilihan untuk kita tentukan komen tu dipaparkan, dibuang atau pun spam..

Siap ada jumlah komen..

Ini untuk paparan lama statistik blog kita..

Paparan baru nya seperti ini.. Perbezaan yang ketarakan..

 Paparan lama..


Paparan baru.. Lebih besar dan luas mata memandang.. hehehe..

16 comments:

  1. dana nih tak tau camana nk boleh reply kt bahagian komen tuh.... aduhai

    ReplyDelete
  2. oh view baru dashboard..tkde kuar lg yg baru...

    ReplyDelete
  3. ehh bestnya. saya belum dapat lagi.


    .
    .
    .
    jom visit blog.
    https://helenarosez.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Nape yg abe kie masih yg lama? Huhuhu...

    ReplyDelete
  5. Dah tukar baru juga.. baru perasan..rasa lain macam..hehe

    ReplyDelete
  6. Cantikkk la yg baru.. ain punya tak tukaq pun lagi. ni takleh jadi ni hahaha

    ReplyDelete
  7. kita perasan jgak dia berwajah baru..:)

    ReplyDelete
  8. Aien punya pun masih lama lagi. senang tak guna yg baru punya?

    ReplyDelete
  9. mula2 tak perasan juga... hrp lps ni lg byk pembaharuan

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »