Saturday, October 26, 2019

Drama Korea | Voice 3: City of Accomplices (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Lama Sha amik masa untuk tengok drama ini.. Gigihlah habiskan juga.. Sebab drama ini sangat gelap dan agak mengerikan.. Lebih tegang dengan watak Do Kang Woo / Kosuke yang blackout dan bertindak ganas.. Masa ini rasa macam boleh faham peperangan yang berlaku dalam diri Kang Woo.. Ingatan yang tak berapa lengkap dan emosi yang terpendam dan ingin keluar.. Tapi sokongan padu dari Na Hong Soo dan Kang Kwon Joo membantu untuk Kang woo kekal dalam kewarasan.. Tak ada romance dalam drama ini.. Banyak babak pembunuhan mengerikan.. Pembunuhnya agak scarylah juga sebab sangat disanjung tinggi masyarakat tapi mempunyai sisi gelap yang menakutkan.. Episod akhir ada sedikit babak yang macam nak bagi tahu ada lagi cerita tak habis.. Mungkin ada season 4 kot sebab Bang Je Soo tak mati lagi.. huhuhu..

Drama: Voice 3: City of Accomplices
Also Known As: Boiseu 3
Directors: Nam Ki Hoon
Screenwriters: Ma Jin Won
Genres: Thriller, Mystery, Psychological, Detective, Investigation
Country: South Korea
Episodes: 16
Aired: May 11, 2019 - Jun 30, 2019
Aired On: Saturday, Sunday
Network: OCN
Duration: 60 min.
Sinopsis: The drama continues the events in Voice 2; following the lives of 112 emergency call center and dispatch team as they fight against an international evil cartel involved in the internet's dark web.

9 comments:

  1. macam heavy sket citer ni.. mcm genre2 yang akak suka le tu.. ct layan kartun jele =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. 🤭🤭
      Jenuh jugalah nak habis walaupun genre kesukaan..

      Delete
  2. sad ending huhu do kang woo xde dh uwaaaa

    ReplyDelete
  3. penat dah nak follow drama ni, seram amat. kalau xbuat next season pun xpe tapi kalau ada tetap nak tgk juga..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. seram tapi gigih juga tengok sampai habis.. huhuhu dan akan tengok juga kalau ada sambungan lagi.. hehehe

      Delete
  4. Kita tengok 1 dengan 2 yang tiga belum tengok. xsempat lagi nak tengok. by the way kita baru nak aktiv balik dgn blog. sudi2 kiranya follow and jalan kat blog kita. :)

    ReplyDelete
  5. baca sinopsis je dah terasa penat hehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »