Tuesday, October 29, 2019

Animasi Bersiri Malaysia | BoBoiBoy Galaxy (2016-2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Cuti Deepavali buat apa je..? Sha tak ke mana pun.. Duduk rumah dengan anak-anak je sambil layan animasi.. Seronok juga melayan BoBoiBoy Galaxy ini.. Animasi ini ada 24 episod dan setiap episod lebih kurang 25 minit.. Memang syok layan dengan Amani dan Imani.. Hehehe.. Sebab tak ada iklankan.. Kartun dia strait je.. Sesekali je ada iklan youtube keluar.. Kalau nak tengok boleh klik SINI, SINI dan SINI.. 


Cerita BoBoiBoy Galaxy fokus pada Sphera kuasa iaitu robot yang dibuat untuk memberikan kekuatan kepada pemiliknya.. Walau bagaimanapun, projek Sphera kuasa akhirnya dianggap berbahaya dan dibatalkan dan banyak Sphera Kuasa melarikan diri dan bersembunyi merentasi galaksi.. Sphera Kuasa menjadi dambaan ramai pihak.. Pelbagai makhluk asing telah cuba mencari dan menangkap Sphera Kuasa untuk kepentingan mereka sendiri.. Maka Boboiboy dan kawan-kawanya dilatih oleh Komander Kokochi untuk mencari dan menyelamatkan Sphera Kuasa..

Handsome betul Boboiboy bila dapat kuasa daun..

8 comments:

  1. memang best Boboy Boy ni...bkn takat anak je suka, mak pak pun suka hehe

    ReplyDelete
  2. cuti deepavali
    mengadap TV cerita hindustan je

    ReplyDelete
  3. ingatkan boboy yang movie tuh... tapi layan jugak episod2 pun

    ReplyDelete
  4. cuti kalini anak2 layan disney junior. bagi hadiah jap kat depa, hehe

    ReplyDelete
  5. dulu suka juga layan boboiboy ni tapi suka tengok mula2 time diorang baru nak explore kuasa masing pastu malas nak tengok sebab rimas dengan watak papazola tu..hehe

    ReplyDelete
  6. Tak tengok lago movie ni. seronok juga kadang tu layan kartun

    ReplyDelete
  7. baju pun trs tukar jadi hijau hehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »