Thursday, October 10, 2019

Novel | No. 23 oleh Packy Sidique

Assalamualaikum..
Hye semua..

Buku ini memang ohsem.. Sangat-sangat ohsem.. Kisah pembunuhan yang berlaku di sebuah rumah telah menyebabkan peristiwa 20 tahun dahulu terbongkar.. Kematian dan kehilangan yang berlaku 20 tahun dahulu mula mendapat perhatian pihak polis.. Munculnya mereka-mereka yang disangka dah mati.. Penjenayahnya sangat licik.. Berada di depan mata namun tak ada siapa pun menyangka.. Sebaliknya yang nampak jahat disangka penjenayah..

Penulis memang bijak menyembunyikan penjenayah.. Walaupun klu di beri namun cara penulis menyampaikan cerita membuatkan kita rasa bahawa penjenayah tu orang lain.. Sha suka cerita thriller, penyiasatan dan sedikit cinta macam ini.. Membuatkan pembacaan jadi sangat laju.. Hati tertanya-tanya siapakah penjahat sebenar..

Sha baca dan selesai pada 08.10.2019..

Koleksi peribadi Sha..
Published January 1st 2015 by Jemari Seni Sdn Bhd

8 comments:

  1. ammi pun suka kalau penulis tu pandai buat kita berteka-teki.

    ReplyDelete
  2. kalau jln cerita byk teka teki mcm ni best baca..

    ReplyDelete
  3. Baca review akak pun dah mcm nak tau sapa pembunuh dia. mesti frush gila masa baca. haha tapi enjoy la baca cerita2 mcmni. Penuh plot twist tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang penih plot twist.. tu yang best baca..

      Delete
  4. macam best jea novel genre thriller mcmni

    ReplyDelete
  5. bestnya kalau main teka2 ni. rasa excited sangat nak tahu jawapan

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »