Sunday, October 6, 2019

Filem Russia | Viy 2: Journey to China (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem ini sebenarnya sambungan kepada filem yang bertajuk Viy keluaran Russia.. Tapi okay je kalau tak tengok Viy tu.. Sebab Viy tu lebih gelap dan gore ceritanya.. Sha ada tengok sikit dekat Youtube tapi tak ada sarikata BI, kurang faham apa dia cakap.. Terus stop.. Kalau terus tengok Viy2 ini pun okay je, boleh je faham filem ini.. Sha tengok sebab ada Jackie Chan.. Tapi Jackie Chan bukan watak utama.. Menarik lah filem ini.. Filem ini kerjasama Russia dan China..

Mengisahkan seorang lelaki yang meneruskan penggembaraannya melukis peta hingga sampai ke China dan menyaksikan konflik yang berlaku di Negara China bila naga yang sepatutnya melindungi tanah China dikurung dan digantikan dengan yang palsu.. Pemerintah yang sedia ada pun bukan yang sebenar, sebaliknya penyamar.. Kalau tengok penjahat yang berada di sekeliling pemerintah penyamar tu pun mesti tak sangka.. Bukannya penjahat dengan kuasa ajaib sebaliknya menggunakan sains.. Memang menarik..

Viy 2: Journey to China @ The Journey to China: The Mystery of Iron Mask (2019)| Country: China / Russia | Release Date: Sep 20, 2019 | Genres: Action, Adventure, Fantasy |
Sinopsis | Set in the 18th century, the film follows the continuing exploits of cartographer Jonathan Green as he undertakes a scientific and supernatural journey that leads him from England to China.

10 comments:

  1. Pelik jugak baca kerjasama Rusia dengan China sebab selalunya tengok movie dua negara ni selalu gaduh XD

    ReplyDelete
  2. mcm pernah dgaq pasal cerita ni. mcm la.

    ReplyDelete
  3. owh ada lakonan jackie chan ke..baru tahu

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Yup.. lebih kuranglah.. dia muncul tak banyak scene..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »