Friday, October 25, 2019

Shopping di Shopee #12

Assalamualaikum..
Hye semua..

Ini antara barang yang Sha dan encik suami shopping di Shopee.. Macam-macam yang dibeli.. Bila semuanya dihujung jari, memang mudahlah.. pilih, bayar dan tunggu barang sampai.. sebab tu bila gaji masuk kena settlekan yang wajib dulu dan keluarkan duit dari akaun.. Kalau tak memang nak membeli jelah kerjanya.. Next week nak beli alat tulis untuk anak sekolah tahun depan pula.. Persiapan awal dan mencari yang berbaloi dibayar..

Beli dengan harga RM17.15 (termasuk postage).. Dah bayar baru perasan produk dari luar negara.. Patutlah tak sampai-sampai.. hehehe.. Beli pada 17.10.2019 dan sampai pada 23.10.2019.. Untuk senaman ringan di rumah.. hehehe.. Ini Sha punya..

Laptop memory ini harga dia RM39.30 (asal RM75.00, kalau kedai beratus).. Encik suami beli untuk tambah ram dekat Laptop di rumah.. Nak bagi laju sikit.. hehehe.. Okaylah.. Memang lebih laju loading dari sebelum ini..

Ini pula kali ketiga beli encik suami beli digital antenna.. Thaisat Digital Antenna MYTV 14e ini harganya RM59.76 termasuk postage.. Beli ini untuk pasang dekat rumah MIL..

#ORIGINAL# 10C-F2210-20 SHOCK ABSORBER ASSY WHITE EGO-S ini untuk motor ego encik suami yang digunakan oleh Sha.. hehehe.. Harganya RM45 termasuk postage.. Motor tu dah lama dah patutnya gantikan dia punya absorber, tu yang beli.. Usia motor tu dah 12 tahun lebih kurang.. hehehe..

7 comments:

  1. Jimat masa shopping online. X payah pening2 keluar masuk kedai

    ReplyDelete
  2. Rajin betul Kak Sha beli peralatan bersenam. Kalau saya, beli novel je online🤣.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki.. tapi tu lah.. bersenamnya tak berapa rajin.. hehehe..

      Delete
  3. membeli belah betul ni kak. ram tu berapa GB kak? murahnya

    ReplyDelete
  4. tu mesti nk cari channel freeview kan? hehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »