Monday, October 7, 2019

Wattpad | Lelaki Langit Bumi & Somnambulis oleh Girang Fashli

Assalamualaikum..
Hye semua..

Akhirnya dua novel yang Sha ikut di Wattpad dah pun bertemu titik TAMAT.. Kedua-dua novel ini pernah Sha kongsikan di blog.. Boleh baca entry-entry Sha mengenai dua novel ini di bawah.. Lelaki Langit Bumi ada 70 bab manakala Somnambulis pula ada 12 bab.. Dua novel ini mempunyai genre yang berbeza.. Satu cinta yang satu lagi thriller.. Kalau berminat bolehlah klik gambar dibawah untuk mulakan pembacaan..

LLB merupakan novel cinta yang sangat menarik dan memikat hati.. Disampaikan penulis dengan penuh perasaan.. Membaca novel ini Sha ikut memahami apa yang dirasakan oleh Diha.. Sha memang jatuh cinta habislah dengan watak Diha ini.. Ceritanya bermain dengan perasaan, sama ada sedih, gembira mahupun marah.. Kesemuanya berjaya disampaikan oleh penulis dengan cemerlang.. Cerita ini melibatkan dua negara, Malaysia dan Indonesia.. Satu pengalaman yang menyeronokkan..

Somnambulis ini pula cerita genre thriller, penyiasatan dan pembunuhan yang ohsem.. Walaupun pendek namun berjaya memberi kepuasan pada Sha yang membaca.. Tak sangka penamatnya menepati tekaan Sha walaupun Sha berharap tekaan Sha tu tersasar.. Sedih pula baca penamat dia.. Huhuhu.. Tak rugi baca novel ini tau..

11 comments:

  1. kak ana sebenarnya teringin juga nak tulis watpad ni tapi tak tahu kaedah dan caranya Sha, ana kak ana ada buat ni hehe :) tapi dalam BI pulak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha pun tak pernah menulis di Wattpad.. Selalu baca je.. hehehe..

      Delete
  2. suka genre macam ni kak Sha..

    ReplyDelete
  3. Ni yg buat mama nak buka wattpad ni. Lama X baca dH

    ReplyDelete
  4. dulu layan gak wattpad ni..now dah slow dah. selalu nya tunggu novel terus je.
    70 episod..wow!! gigih tul sha....caya lah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang ini tak tahulah akan ada buku ke tak.. Harapnya adalah..

      Delete
  5. baru tahu pasal wattpad ni.. ohsem

    ReplyDelete
  6. Dah lama tak baca dkt wattpad huhu. Masa study hritu suka la sbb senang baca dri phone je dkt mana2 pun boleh baca

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »