Sunday, October 27, 2019

Filem Korea | Bad Guys Always Die (2016)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem lama ini.. Sha tengok sebab baca sinopsis dia macam kelakar je.. Filem ini gabungan China dan Korea.. Memang kelakarlah.. 4 lelaki China yang tengah bercuti cuba membantu seorang perempuan yang kemalangan tetapi terlibat dengan pembunuhan.. Memang kelakar bila perempuan tu sebenarnya dipergunakan dan lelaki-lelaki China itu membantu beliau.. Lelaki-lelaki China itu walaupun bernasib malang pada mulanya namun pada penghujung filem telah bertuah tanpa sengaja.. Cara orang jahat dia mati memang boleh buat korang gelak tak ingat.. Memang lucu dan sesuai sangat dengan tajuk filem ini.. Kalau nak relax dan bergelak ketawa sambil menonton aksi bolehlah tengok filem ini..

Movie: Bad Guys Always Die
Country: South Korea
Release Date: Feb 4, 2016
Duration: 1 hr. 50 min.
Also Known As: The Bad Man Must Die, Nappeun Nomeun Bandeushi Jukneunda
Genres: Action, Comedy
Four Chinese friends on a trip to Jeju Island stop to help an attractive young woman at the scene of a car accident, but that’s only the beginning of their troubles as their vacation turns into a crazy adventure.

4 comments:

  1. suka mamat chinese, bolin ke nama dia ke? suka tengok dia dgn jihyo dalam we got married..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pelakon yang sama dalam filem ini.. Chen Bolin..

      Delete
  2. cambest je citer ni. nak tengoklah. tq kak sha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »