Tuesday, October 29, 2019

Hujan Membasahi Bumi Behrang

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sekarang ini setiap hari mesti hujan.. Kalau kat tempat Sha ini hujan turun kadang waktu petang.. Kadang malam.. Kadang-kadang pagi.. Tapi memang setiap hari akan hujan.. Macam hari ini.. Hujan turun sebelah petang.. Sekejap je.. Dalam pukul 6 dah reda..

Gambar-gambar ini Sha ambil petang tadi.. Betapa cepat perubahan cuaca berlaku.. Mulanya cerah dengan matahari bersinar-sinar.. Tapi pukul 3.40 langit mula dihiasi awan kelabu.. Tak lama lepas tu guruh dan kilat mula sambar menyambar.. Di kejauhan masih ada sinar mentari mencerahi langit namun di tempat Sha awan kelabu yang sarat dengan air dah mula menumpahkan isinya.. Ini gambar yang Sha ambil sebelum hujan mula turun..

Awan hitam memenuhi langit di Behrang..

Sebelum hujan..

Selepas hujan.. Nun di kejauhan kabus mula menghiasi dada langit..

16 comments:

  1. Cantik gambarnya.
    kat sini pun tiap2 petang ujan

    ReplyDelete
  2. Laa nie Melaka pon hujannn๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐ŸŒน๐ŸŒน

    ReplyDelete
  3. kat tempat saya pun tiap2 petang mesti hujan, best hujan petang-petang ni..hehe

    ReplyDelete
  4. cantiknya gambar yang last tu sha.... gambar awan kelabu tu macam seram pulak kan...
    bestnya pemandangan rumah sha... nampak gunung nun kat sana, cantik sangat

    ReplyDelete
  5. cantik gambar kak..ye, sekarang ni memang musim hujan. mendung sepanjang hari. Kalau panas sekejap je

    ReplyDelete
  6. bg sy biarlah hujan drpd jerebu kepanasan...

    ReplyDelete
  7. kt kl area umh..dr ptg smp ke mlm ..kdg2 smp esok subuh tu...mmg syok btul tido tp nk bgn p kj kemalasan hehe..tp bila blk kj ujan lebat riso juga..sbb takut air naik bole banjir..area shah alam byk contruction

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bab banjir tu memang.. Tambah kalau ada construction.. tak mengalir air dengan betul.. Harapnya tak lah sampai banjir..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »