Monday, October 21, 2019

Drama Korea| The Witch Store (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha tengok di Youtube.. Kalau dekat Youtube, drama ini guna tajuk The Witch Shop.. Ada english subtitle walaupun tajuknya guna bahasa Korea dan ada yang bahasa inggeris.. Drama pendek yang menarik untuk ditonton.. 12 episod sahaja dan setiap episod hanyalah 10 minit..

Drama ini mengisahkan Hye Ji yang berkerja sebagai pembantu secara separuh masa di sebuah kedai kepunyaan ahli sihir.. Kedai itu hanya akan ditemui oleh mereka yang berhajat sahaja.. Drama ini juga memaparkan kehidupan Hye Ji sebagai pelajar sekolah, hubungan dengan kawan-kawan, minat Hye Ji pada seorang budak lelaki dan hubungan Hye Ji dengan ahli sihir tersebut.. Kisah santai yang sweet dan sesuai ditonton semua.. Tak ada adegan pelik-pelik dalam drama ini..

Also Known As: Welcome to The Witch Store , Eoseooseyo, manyeosangjeom , Welcome, Witch Shop , The Witch Shop Pilot
Genres: Romance, Fantasy
Tags: Web Drama, Idol Actor
Country: South Korea
Type: Drama
Episodes: 12
Aired: 2019 - Oct 17, 2019
Aired On: Tuesday, Thursday
Network: vLive
Duration: 10 min.
Hye Ji becomes a part-timer at the Witch Store which is only seen by those who have a wish. Hye Ji sees no progress in her relationship with Yoo Ho and in front of her, a witch transformed into a high school girl named YoungJi. This is when Sung Woo a handsome judo player appears.

8 comments:

  1. kene try tengok drama nih, drama pendek2 ni best layan... kalau drama panjang2 nk tengok kat hp rasa tak puas

    ReplyDelete
  2. macam menarik citernya ni ada transform bagai ni.

    ReplyDelete
  3. Heee~ kak sha ni bnyak drama best² yg kena dengan tekak Aien laaa. Wajib tengok! Thanks for recomended!

    ReplyDelete
  4. best gak genre ni..stress reliever..

    ReplyDelete
  5. Rasa macam nak tengok juga ni.

    ReplyDelete
  6. mcm manga... dlm BM diberi judul manis magis coklat... cuma tema berbezalah...

    ReplyDelete
  7. macam best je cerita pendek . Sinopsis pun dah menarik . sekarang saya tengah tengok cerita Stranger from hell & Angel last mission . Tapi both cerita tu macam boring bila dah masuk episode tengah-tengah . .

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »