Wednesday, October 9, 2019

Drama Korea | My Secret Romance (2017)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama ini pendek je.. 13 episod.. Tak sampai sejam pun setiap episod.. Menarik sebab dilakonkan oleh Sung Hoon dan pendek.. Cepatlah selesia menonton bila tak banyak episod..

Kisah bermula dengan pertemuan diantara Cha Jin Wook dan Lee Yoo Mi tanpa sengaja hingga membawa kepada peristiwa 'one night stand'.. Selepas 3 tahun, mereka bertemu semula.. Jin Wook berdendam dengan Yoo Mi sebab melarikan diri.. Yoo Mi pula kalau boleh memang nak melupakan apa yang terjadi 3 tahun lepas sebab tak nak dipandang sebagai perempuan murah.. Bermulalah hubungan benci sayang antara mereka sehinggalah salah faham berjaya dirungkai.. Tak sesuai ditonton bersama anak-anak, ada adengan romantis yang tak sepatutnya.. hehehe..

My Secret Romance
Also Known As: Aetaneun Romaenseu; You Drive Me Crazy
KDrama | Comedy, Romance | 13 Episodes | 17 Apr 2017 - 30 May 2017 |
Sinopsis | Cha Jin Wook is a son from a wealthy family who runs a large company. He usually only pursues short-term love, but when he meets Lee Yoo Mi, who has never had a boyfriend before, he changes. In a dating world full of busy people who tend to flirt and chase “some” relationships rather than having meaningful connections that allow them to show their true feelings, this couple has a one-night stand. They meet again three years later, whereupon they kick off a shaky push-pull romance that’ll keep them on their toes as they fall in love.

17 comments:

  1. Liez dah tgk cerita ni.. best gak.. walaupun heroin nya Liez tak kenal sgt..

    ReplyDelete
  2. Peminat tegar Sung Hoon ni..hihi..akk tgk dia berlakon dlm Five Enough..

    ReplyDelete
  3. belum tengok, simpan dalam to watch list

    ReplyDelete
  4. episod sikit² okay lagilah nak layan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang layan episod sikit-sikit je sekarang ini.. hehehe

      Delete
  5. kalau nk layan cerita ini memang tak boleh bagi aiyan tengok ni hehehe... kalau tak banyak lak soalan nya

    ReplyDelete
  6. halamak.. hahaha mmg tak sesuai anak2 tgk

    ReplyDelete
  7. Dah tengok dah. Best gila citer ni. Terus fall in love dgn hero dia hehe. Kalau tak silap, one of ost hero dgn heroin yg nyanyi :)

    ReplyDelete
  8. Mcm penah tgok. Nnti nk tgok ep1 dulu mcm mna. SUng hoon blakon mmg cerita ep pendek2 ye kak? haha comel laaaaa. suka tgok dia dalam i live alone. innocent dia aduhhh geram ja haha

    ReplyDelete
  9. minat juga dengan Sunghoon tapi tengok sekerat je drama ni sebab kurang suka dengan heroin dia

    ReplyDelete
  10. macam comel jea jalan cerita ada gaduh2 ni..hehe

    ReplyDelete
  11. macam comel je drama ni, tengok poster dengan jalan cerita menarik la

    ReplyDelete
  12. boleh dipertimbangkan utk tgk mggu dpn sbb cuti 3 hari hehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »