Friday, October 4, 2019

Drama China | Unique Lady (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama ini adaptasi dari game.. Jadi ceritanya agak luarbiasalah sikit.. Episod 1 dengan 2 tak best tengok watak perempuan tu gedik semacam tapi bila dah masuk episod tiga, menariklah pula.. Drama dari game kan.. Memanglah kurang logiknya.. hehehe..

Lin Luo Jing telah ditarik masuk ke dalam dunia game dan membawa watak anak perdana menteri.. Syarat untuk Lin Luo Jing keluar dari game itu ialah dengan mencari pasangan sehati sejiwa.. Ditemukan dengan beberapa orang lelaki kacak, Lin Luo Jing jadi tak tahu nak pilih yang mana satu.. Namun game ini tak semudah yang disangka.. Ada komplot dan pembunuhan dalam game ini yang membuatkan nyawa Lin Luo Jing dalam bahaya..

Tapi ending dia macam tergantung sikit.. huhuhu.. Agaknya ada sambungan kot lepas nie.. 

Drama: Unique Lady
Also Known As: Lascivious Lady , Jue Shi Qian Jin , Hao Se Qian Jin , Jueshi Qianjin , lust for gold, Peerless Gold
Genres: Action, Historical, Comedy, Romance, Fantasy
Country: China
Episodes: 24
Aired: Jan 17, 2019 - Feb 23, 2019
Aired On: Thursday, Friday, Saturday
Network: iQiyi, Netflix
Duration: 45 min.
Sinopsis: Lin Luo Jing accidentally gets drawn into a game world where she is the daughter of the prime minister and meets all kind of beautiful men with different personalities. Among them are a sword deity, an imperial bodyguard, a playful rich man and an arrogant prince. The system informs her that she can only return to the real world after she finds her true love. While there seems to be an abundance of good men around Luo Jing, there is one man she can’t stand at all: the prince of the barbarian Yuan Kingdom Zhong Wu Mei. But out of all men, she ends up in an arranged marriage with Wu Mei.
Thus begins their love-hate relationship and her journey to find true love in order to win the game.

9 comments:

  1. Dasyat la kaksha. Semua cerita layan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. Kalau kena dengan mood, memang layan je..

      Delete
  2. menarik je drama ni...boleh lah nak tonton ni....

    ReplyDelete
  3. nak try tengok arini since cuti. weekend ni plan menengok cerita2 kat netflix

    ReplyDelete
  4. sipnosis macam best, episode pun tak banyak sangat. nanti nak try cari dan tengok drama ni :)

    ReplyDelete
  5. nak cari game mcm ni laa hahaha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »