Friday, October 25, 2019

Lemang To'ki, Bentong Pahang

Assalamualaikum..
Hye semua..

Ahad baru ini, encik suami bermotosikal bersama kawan pejabat dia.. Saja jalan-jalan menunggang motor ke Lemang To'ki, Bentong Pahang.. Dari Behrang dalam pukul 10 lebih macam tu dan sampai di Bentong lebih kurang tengahari.. Mereka makan tengahari dan gerak semula ke Behrang.. Dalam jam 4 lebih dah ada kat rumah.. Untuk #belijiwa isteri.. Encik suami bungkuskan lemang dengan dua jenis rendang.. Satu pek RM5 je.. Lemang dia lembut dan berlemak.. Memang sedap lah.. Mkaan lemang tanpa rendnag pun dah sedap.. hehehe.. Sha suka rendnag ayam dia.. Power tau..

Ini lemang dan rendnag daging
Dagingnya tak liat dan cukup rasa..

Yang ini pula lemang dan rendang ayam..
Yang ini memang best.. Terbaiklah..

26 comments:

  1. ramai ckp lemang to'ki sedap..tk pernh try lg

    ReplyDelete
  2. Saya tak pernah rasa lagi lemang to'ki nie . Tunggu opening new branch lemang to'ki dekat kuantan , baru nak g merasa . Ramai peminat lemang to'ki nie , tak sabar nak ras .

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah.. nak buka branch lain.. memang famous lah lemang to'ki ini ye..

      Delete
  3. memang sedap lemabg tok ki nih, terkenal di kunjungi ramai abam motor

    ayam bakar dia pun sedap tau sha, aritu adik belikan masa dia balik kampung di raub tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah, encik suami cakap ramai orang.. nanti ada rezeki nak menyinggah juga ke sini..

      Delete
  4. Adui terasa nak makan lemang pulak baca entry akak ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun macam nak makan lemang lagi.. hehehe

      Delete
  5. aih lemang jadi terliur dah lama sangat tak jumpa ini food

    ReplyDelete
  6. Sedapnya lemang..PC suka makan lemang cuma tak boleh mkan banyak-banyak la pulak..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sha pun suka.. puas rasanya kalau dapat.. hehehe

      Delete
  7. aduhh.nampak sedapnya lemang toki ni..anyway jemput join GA https://penselduabee.blogspot.com/2019/10/comeback-giveaway-by-farah-farhana.html

    ReplyDelete
  8. sedapnya lemang, makan lak dgn rendang, daging atau ayam mmg feberet. rasa nak masak trus tapi cam reput tulang lak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lemang kawankan dengan rendnag apa pun best kan awak..

      Delete
  9. lemang, kalau kena cara masak dia mmg sedap. ratah mcm tu je dah cukup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu anies.. Kadang Sha pun makan tanpa rendang tambah kalau cukup lemak masin lemang tu memang bestlah..

      Delete
  10. Saya yang dari Pahang pun tak pernah cuba lagi lemang to'ki. Rasa nak makan lemang & rendang pula.

    ReplyDelete
  11. sedap..!! penah pi skali otw ke Lipis..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »