Tuesday, October 1, 2019

2019 Reading Challenge #9

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hari ini dah 1 Oktober.. Sekejap je dah nak penghujung 2019.. Dari 230 buah buku yang disasarkan oleh Sha, setakat semalam Sha dah berjaya baca 189 buah buku.. Harapnya sempatlah capai sasaran.. Bulan pun dah tak banyak dah nie..

Bulan lepas Sha berjaya baca pelbagai genre buku.. Seram, komik, buku thriller dan ada satu buku pop sejarah.. Semua buku berjaya memberikan pelbagai rasa pada Sha.. Di bawah adalah buku-buku yang Sha dah baca..




20 comments:

  1. Banyaknyaa, nini rasanya kurang daripada 15 buku baca tahun ni hahaha. InsyaAllah nak cukupkan bagi 25 sebelum 2020! :3

    ReplyDelete
  2. hai sha, maaf saya tak dapat BW buat masa sekarang. tapi saya ada SPECIAL GIFT UNTUK SHA. nanti CLICK LINK INI ya:

    https://aniesandyou.blogspot.com/2019/10/terima-kasih-penghargaan-untuk-suku.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Anies.. TAkpe.. TQ Ye untuk special gift..

      Delete
  3. Sikit lagi nak capai target dah, Kak Sha💪

    ReplyDelete
  4. Gud luck kak sha. .Memang hebat lah

    ReplyDelete
  5. Perghhh bangganya dgn kaksha! Keep it up! Semoag bulan ni dpt capai target

    ReplyDelete
  6. wahh banyaknya da baca buku
    all the best kak..
    smga dpt capat target..

    ReplyDelete
  7. fuh byk btul sha dh bc buku tu...tgal skit je lagi

    ReplyDelete
  8. wowww..rajinya sha..semoga terkena kerajianan macam sha ni juga

    ReplyDelete
  9. Ammi punya target cuma 15 buah buku je this year. Itu pun baru baca 10.

    ReplyDelete
  10. Woww.. tahniah! Kaella setakat baca satu muka surat pun payah inikan novel tebal2 huhuhu kasi tips sikit nak jadi rajin membaca ni. Huhu

    ReplyDelete
  11. wahhh.. banyaknya buku yang sha baca ! harap dapatlah capai target yaa

    ReplyDelete
  12. Wow... boleh jadi inspirasi ni..kena buat target jg lah.
    TQ for the idea..:)

    ReplyDelete
  13. kat mana akak beli komik Doraemon tu?? rasa nak kumpul balik doraemon, geram komik lama hilang sebab ramai yg pinjam..huhu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »