Thursday, October 10, 2019

Family Mart di RnR Sg Buloh

Assalamualaikum..
Hye semua..

Tak sangka di RNR Sg Buloh dah ada Family Mart.. Semalam Sha ke Perpustakaan Negara Malaysia, pergi hantar buku pinjaman kelompok.. Singgahlah makan di Restoran Jejantas Sg Buloh.. Family Mart tu berada di sebelah hentian arah ke Selatan.. Sebelum Burger King.. Besar jugalah.. Penuh makanan.. hehehe.. Sempatlah beli Onigiri dan Brown Sugar Bubble Milk..

Onigiri Grilled Salmon (baru pertama kali nak cuba, sedap.. boleh beli lagi nanti..)..
Onigiri Unagi (kesukaan Sha)

Antara kesukaan Sha juga ni.. Hanjuku Cheese.. Sedap sangat bila minum bersama kopi/nescafe panas..

Sebelum dikacau.. Putih je airnya..

Bila dah dikacau batulah keruh sikit.. Bubble tu manis, kenalah dengan susu yang plain.. Sedap..

Tempat pertama yang Sha tuju setiap kali ke Family Mart..

Bahagian dalam.. Bersusun makanan dan minuman..

Kaunter bayaran, oden dan bubble tea..

Ini pula bahagian depan, dekat pintu masuk..

17 comments:

  1. kalau ada family mart kat area saya memang boleh berkelah kat dalam tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. kan Tiara.. banyak betul menu yang boleh dicuba..

      Delete
  2. menariknya.... tak pernah singgah lagi, dekat situ pun ada yek... sekarang merata ada family mart

    ReplyDelete
  3. alaaa dh lama tak mkn.. bru buka ya. boleh singgah kalau ke KL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru rasanya.. sebab pertengahan tahun singgah situ, tak ada lagi..

      Delete
  4. Baru bukak rasanya. Sbb hritu masa singgah bulan 7 hritu bru ada nama ja dkt papan kan selalu kedai nak bukak ada nama kedai. haa yg tu lah. taktau nak expalin mcm mna haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki.. faham.. faham.. comel je ain explain macam tu..

      Delete
  5. Oh yeke. Nanti nak pergi lah heheh. Nak cari aiskrim hehe

    ReplyDelete
  6. kalau kita datang familymart mesti nak beli aiskrim atau frappe dia aje..haha

    ReplyDelete
  7. haihh nasib baik tak boleh nak makan seafood, tapi shushi dan onigiri ni fav. alaaahai nak nangis lama gila tak makan benda ni. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh.. nape tak boleh makan seafood cik kaella?

      Delete
  8. Meriah betul ye dengan makanan.. Nampak semuanya sedap.. Haiss...

    ReplyDelete
  9. suka cuci mata kat family mart..shopping makanan pun suka jugak

    ReplyDelete
  10. bestnya tak ramai orang. Kalau dekat sini dari pagi sampai petang penuh

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »