Thursday, October 3, 2019

Novel | Puaka Bilik Darjah oleh Rhea, Lavender Biru, Lyla

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kali ini siri cerita hantu yang Sha baca bertemakan Bilik Darjah.. Semua sekolah ada lagenda yang tersendiri.. Betul atau tak bukanlah asbab untuk kita memanggil atau mencari..

Penunggu Meja Belakang oleh Rhea
Cerita yang ringkas tapi mempunyai twist yang tak disangka.. Memang teruja membacanya.. Akibat buli, yang membuli pula dibuli.. Hehehe.. Memang kelakar bila nak mengganggu kawwan dengan hantu akhirnya yang mengganggu pula diganggu..

Penyeru Syaitan oleh Lyla
Banyak aktiviti yang boleh dilakukan, ke sekolah tinggal juga mereka nak pergi.. Akhirnya tanpa sengaja membebaskan syaitan yang sentiasa berusaha memperdaya manusia.. disebalik sejarah, ada sejarah lain yang tersimpan..

Hantu Jepun oleh Lavender Biru
Bilik Darjah yang dihantui askar Jepun.. Ada yang cuba menemuinya hinggalah menyebabkan gangguan.. Memang menarik olahannya..

Sha baca dan selesai pada 01.10.2019..

Koleksi Peribadi Sha..
Published October 2018 by Penerbit X

6 comments:

  1. teringat zaman sekolah..barisan belakang tu budak2 nakal yg selalu duduk..

    ReplyDelete
  2. Jarang baca cerita hantu
    Best jg bila baca sinopsis tu..

    ReplyDelete
  3. Yg ni pun mcm best. Dasyatnya akak satu buku sehari :')

    ReplyDelete
  4. Tajuknya macam buku novel budak sekolah hehe tapi tengok cover nampak macam best

    ReplyDelete
  5. kalau sebut sekolah waktu malam, memang terasa seram. kisah hantu pulak ada banyak cerita. tgl nk percaya atau tak je.

    ReplyDelete
  6. kalu dulu bangunan sekolah yg diperbuat drpd papan, blk darjahnya mesti org kaitkan berhantu hehehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »