Thursday, August 13, 2020

Beli Novel Menggunakan Touch n Go eWallet

Assalamualaikum..
Hye semua..

Buat pertama kalinya Sha membeli novel menggunakan Touch n Go eWallet secara atas talian.. Sha beli di laman sesawang Popular.. Mudah dan cepat.. Janji eWallet anda ada duit.. Sha tebus ePenjana dan gunakan duit tu untuk beli novel.. Saja mencuba sebab nak tengok mudah ke susah.. Cuma maaflah ada beberapa step tak sempat Sha nak screenshot dan kongsikan di sini..

Semuanya sebab nampak banner ni di laman sesawang Popular..

Mula-mula daftar dulu di laman sesawang Popular.. Kemudian linkkan kad popular anda sekiranya ada.. Kalau ada kad popular, akan dapat diskaun 20% untuk buku bila membeli.. Lepas tu bolehlah pilih buku yang nak dibeli dan tekan checkout untuk membayar..

 Ini adalah step seterusnya bila anda dah tekan checkout.. Pastikan alamat di billing information dan shipping address betul.. Kalau ada evoucher atau promotion code, bolehlah masukkan.. Kemudian pilih Payment Method.. Klik dekat Place Order Now..

Nanti dia akan keluar barkod macam ini..

Buka aplikasi Touch n Go eWallet di telefon anda dan pilih scan.. Scan barkod diatas dan tunggu dia keluar Payment succesful..

Nanti dia akan balik ke page Popular semula.. Selamat menunggu kedatangan buku anda..

11 comments:

  1. e-wallet ni mmg function dia berguna utk smuaaaaa.. dah la boleh transfer rm1 senang2 jaaa... takyah nak log in masok maybnk2u

    ReplyDelete
  2. Best jugak guna duit beli buku kan..👍👍

    ReplyDelete
  3. kalau macam ni bole le borong buku komik banyak2..ngeh3

    ReplyDelete
  4. sy x tau nk buat apa dgn duit ni. yg terlintas kt fikiran cuma nk buat tambang LRT pegi blk keje je hahaha

    ReplyDelete
  5. Mudah juga shopping online guna e wallet ni. Janji balance mengcukupi :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »