Wednesday, August 19, 2020

Filem China | Guardian of the Palace (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem fantasi dari China.. Kisah dua beradik yang kehilangan sahabat dan ayahnya ditangkap sebagai ugutan supaya mereka mencari batu Golden Moon Gem untuk menyelamatkan orang kampung yang diserang wabak.. Semasa pencarian mereka di temani seorang perempuan iaitu anak angkat kepada jeneral yang jahat.. Sepanjang perjalanan mereka, mereka sebenarnya diekori sesuatu yang memerhatikan mereka.. 

Kalau ikutkan seawal cerita lagi dah boleh tahu apa yang akan terjadi pada mereka.. Cerita dia bermula di pertengahan dan kemudian berpatah balik kepada permulaan dan bersambung sampai hujung.. hehehe.. Faham ke?? Seronoklah tengok santai-santai.. hero dia tak adalah handsome ke apa... Hehehe..

Movie: Guardian of the Palace
Country: China
Genres: Action, Fantasy
Release Date: Jul 31, 2020
Duration: 1 hr. 30 min.
Tianya and his sister are ordered by General Feng Peichuan to embark on a treasure hunt to find the Golden Moon Gem to cure the plague in Heishui Town, but General Feng Peichuan has other motives for finding this treasure.

Pelakonnya..
Hero dan penjahat.. hehehe..

4 comments:

  1. mesti tak sabar nak tunggu scene seterusnya kan bila tengah menonton

    ReplyDelete
  2. yg ni modern drama ke drama zaman dulu2?

    ReplyDelete
  3. aah la kaksha.. hero tak handsome hahaha

    ReplyDelete
  4. kepada diorg berdua je yg kena cari batu tu? knape bkn org lain?

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »