Monday, August 10, 2020

Novel | Rayyan Fantasi oleh Ramlee Awang Murshid

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha dah pernah baca novel ini cuma zaman tu tak ada blog dan goodreads je.. Kali ini mengulang baca semula.. Penulis ini memang unik dan menarik.. Sejak zaman sekolah lagi Sha baca hasil tulisan beliau..

Rayyan Fantasi ini mengisah dua makhluk dari planet Yuk’kaa yang melarikan diri ke bumi akibat perebutan kuasa..  Meneruskan kehidupan dengan menyamar sebagai manusia.. Namun tak semudah yang disangka bila mereka tetap diburu dan dicari sehinggalah Aiddin kemudiannya diculik dan dilarikan ke Planet Yuk’kaa untuk memimpin perebutan kuasa.. Ayahnya juga turut kembali ke sana demi sebuah peperangan.. Bila Aiddin kembali ke bumi, ada yang mengikut untuk membalas dendam.. Penamatnya masih ada yang tergantung.. Kisah di sebalik batu berkilat di Jajahan Karuh itu tidak berjawab.. Apakah sebenarnya di sebalik batu berkilat itu?

Sha baca dan selesai pada 08.08.2020..


Published December 4th 2010 by Alaf 21 Sendirian Berhad (276419-A)

4 comments:

  1. Ada novel ni tapi tak pernah baca lagi. Jalan cerita dia macam heavy jugak ni. Nak kena fokus bila baca

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. memang kena fokus.. latar dia dua tempat..

      Delete
  2. Dah pernah baca.. best citer ni.

    ReplyDelete
  3. mcm pernah baca..tapi kena recall jap

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »