Sunday, August 23, 2020

Filem Hindi | ABCD: Any Body Can Dance 2 (2015)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha memang cari filem ini.. Ingatkan dia sambungan rupanya tak.. Menggunakan beberapa pelakon yang sama dari ABCD 1.. Kali ini kisah sekumpulan penari yang dituduh sebagai penipu bila menciplak tarian orang lain dan mempersembahkannya dalam sebuah pertandingan.. Penonton dan juri mengecam mereka.. Paling dasyat bila impaknya turut terkesan pada perkerjaan mereka.. Gila kejam manusia ini.. Bab menghukum salah orang lain kemain laju lagi macamlah dia tak buat salah.. Bukan mudah untuk mereka bangkit semula namun perkenalan dengan Vishnu membawa perubahan pada mereka.. Mereka akhirnya berjaya ke Vegas untuk satu pertandingan tarian.. Walaupun tak menang namun semangat berpasukan itu kuat..

 ABCD: Any Body Can Dance 2
Initial release: June 19, 2015 (India)
Director: Remo D'Souza
Producer: Siddharth Roy Kapur
Suresh and Vinnie are childhood friends who are passionate about dancing. They form a dance group but face many hurdles to participate in the Las Vegas dancing competition.


4 comments:

  1. best kan yang ni hahaha plot dia better lah dari Street Dancer 3

    Ha'ah walaupun satu franchise tapi semua movie lain-lain cerita walaupun pelakon dia sama

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. yang ini best.. tarian dia pun ohsem..
      Kelakar pula bila dia guna pelakon yang sama tapi jalan cerita berbeza..

      Delete
  2. dah lama betul tak layan filem hindi, tapi cerita macam menarik je

    ReplyDelete

  3. tgk barisan pelakonnya... mmg tak kenal langsung hehehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »