Saturday, August 8, 2020

Bunuh Diri Bukan Jenaka

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kelmarin Sha terjumpa perkongsian mengenai isu ini di Facebook.. Isu bunuh diri bukanlah mainan atau lawak jenaka.. Tak kisahlah pelajar atau dewasa.. Ini perkara serius..



10 comments:

  1. atie pernah judge org yg bunuh diri, but ayah marah terus, dia ckp
    kita tak tahu apa org tu rasa until dia tak nak dunia ni,
    jadi jgn senang2 nak letak hukum atau gelakkan dia.

    since that, i never judge people

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atleast atie ada yang menegur..
      Ini orang tua pun boleh anggap bunuh diri ini lawak..
      Geram je nengok..

      Delete
  2. betul tu. nda sepatutnya dibawa main..
    ada ja kes bunuh diri sekarang ni, depression is real :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. depression is real..
      Akak pernah melaluinya..

      Delete
  3. Orang nak bunuh diri ni, dia dah tak dapat bendung stress dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. stress.. depression..
      tak mudah bila tak ada yang menyokong..

      Delete
  4. boleh pulak ya diorang buat lawak dari isu ni..maybe tak fikir panjang...

    ReplyDelete
  5. semakin banyak kes bunuh diri. Depression is real. Ia memang bukan satu lawak jenaka.

    ReplyDelete
  6. betul..patut ade sikap pedoman skit dlm watak kat paper tu..

    ReplyDelete
  7. saya ada kawan sakit macam ni...nak bunuh diri...satu depression...satu schizo
    orang Malaysia ni tak terdedah dengan sakit2 macam ni...bila dengar je macam sakit tu boleh berjangkit ke dia lak ,pastu pandang rendah dekat orang yang sakit ni...anak sendiri kena baru tahu padan.

    hati2 lah..kalau depress pon ganggu otak.Bahaya!

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »