Tuesday, August 4, 2020

Drama Jepun | Love Lasts Forever (2020)

Assalamualaikum.
Hye semua..

Entah kenapa tertarik dengan Youtube recommended ini.. Terus layan episod 1.. Eh, menariklah.. Terus Sha layan sampai episod 10.. Drama yang sangat comel dan sweet.. Lama juga tak layan drama Jepun.. Kalau layan pun layan drama thriller.. Kali ini kita layan yang sweet pula.. Nak tengok?? Boleh klik SINI..

Kisahnya pasal Sakura yang terjumpa dengan Tendo semasa membantu seorang makcik.. Tendo merupakan doktor dan ini membuatkan Sakura bercita-cita ingin menjadi seorang jururawat.. Setelah 5 tahun, akhirnya mereka berjumpa semula namun impian Sakura tidaklah begitu indah bila Tendo tak kenal pun Sakura dan bersikap sangat kasar.. Comel gila bila jumpa kali pertama lepas 5 tahun Sakura terus luahkan perasaan dekat Tendo.. 1 hari je dah selesai 10 episod.. hehehe

Drama: Koi wa Tsuzuku yo Doko Made mo
Also Known As: Love Lasts Forever , Koi wa Tsuzuku yo Dokomade mo, KoiTsudu, Koi Tsudu, Koi wa Tsuzuku yo Dokomademo, An Incurable Case of Love
Screenwriter: Kaneko Arisa
Director: Tanaka Kenta
Genres: Comedy, Romance, Drama, Medical
Country: Japan
Episodes: 10
Aired: Jan 14, 2020 - Mar 17, 2020
Aired On: Tuesday
Original Network: TBS
Duration: 51 min.
Nanase Sakura is a 23-year-old rookie nurse. She met Doctor Kairi Tendo several years ago and fell in love with him. To meet him again, she studied hard and became a nurse. After 5 years, she finally meets Kairi Tendo again, but he has a totally different personality than what she imagined. Kairi Tendo, who is 31-years-old, is commonly referred to as the "Devil" at work. He is a level-headed perfectionist and often makes biting remarks to doctors and nurses. Nanase Sakura works hard to receive recognition from Kairi Tendo and she also expresses her feelings honestly to him. Due to her persistence, Nanase Sakura becomes well known at the hospital and she picks up the nickname of the "Warrior. Chick" Meanwhile, Kairi Tendo becomes attracted to Nanase Sakura.
(Source: AsianWiki)

4 comments:

  1. tgk dah!! while dia on going !
    mmg best and sweet tenso-sensei ni

    ReplyDelete
  2. hero & heroin pun nmpk cute...

    ReplyDelete
  3. dah banyak kali ternampak drama ni, macam nak suruh tengok pula..haha

    ReplyDelete
  4. ehhh bolehlah nak layan drama ni esok since sy tak ke mana2 hehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »