Saturday, August 22, 2020

Fasa 6 PKPP | Day 74

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hari ini Sha masak nasi goreng je untuk sarapan dan sebab tengahari mak pengasuh bebudak ini ajak kerumahnya.. Ada makan-makan.. Sambil tu Sha tolong isikan maklumat banci untuk beliau.. Sejam lebih jugalah nak mengisi maklumat banci itu.. Kesian pada orang tua yang tak tahu menggunakan internet.. Bila hubungi pegawai banci itu untuk bertanya doalan, tak berjawab lah pula.. Isi ikut pemahaman Sha jelah.. Sangat banyak maklumat yang perlu diisi, pada yang tak tahu memang tak berisilah banci itu.. Anda dah isi?

Aktiviti bertukar-tukar buku dengan seorang lagi rakan blogger.. 

20 comments:

  1. Replies
    1. Ha ah.. Orang banci tu bagi kad je.. Ada tulis laman web.. Kita kena buka website dia dan isi maklumat..

      Delete
  2. wah rajinnya kak sha bertukar2 buku..nicee

    ReplyDelete
  3. saya tag akk!

    hadiah dia mesti akk suka

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/08/520-giveaway-by-garaeki.html

    ReplyDelete
  4. bagus nya sha ni..suka tlg org..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana yang boleh tolong, InsyaAllah Sha tolong je..

      Delete
  5. klu tak isi banci tu.. nt kena apa2 tak ? atie tak pernah put attention pun tentang banci ni

    ReplyDelete
  6. macam tak pernah lagi isi maklumat banci tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh isi dekat sini
      https://ecensus.mycensus.gov.my/landing

      Delete
  7. wajib ke sha isi banci tu?
    wahh sape yg bertuah dpt buku sistem barter dgn sha ni..
    best dpt share koleksi yg sama minat kan :)

    ReplyDelete
  8. Wah bestnya bertukar-tukar buku...

    Bagus la awak ni suka tolong orang. Rajin awak tolong isikan borang banci tu

    ReplyDelete
  9. oh ada dapat poskad banci ye, memang untuk fasa 1 ni banci dibuat secara online, secara bersemuka pada fasa 2 bermula oktober nanti.

    untuk yang tak dapat poskad pun boleh isi online. akak pun tak pasti kenapa pembanci tak jawab panggilan.

    sebenarnya jabatan tempat akak kerjalah yang buat banci penduduk dan perumahan tu. Alhamdulillah terima kasih sha tolong isikan, memang banyak soalan yang perlu dijawab walaupun cuma nak tick je tapi jenuh juga kalau isi rumah ramai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah.. Kami dapat poskad..
      Owh nanti ada banci bersemuka ye kak.. Okay juga tu, kesian pada yang tak boleh nak isi online..
      Mana yang Sha boleh tolong, Sha tolong je kak.. Lagipun banci ini tanggungjawab rakyat Malaysiakan..

      Delete
  10. x buat apa2 pn psl banci tu hehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »