Thursday, August 6, 2020

Drama Thailand | Bangkok Vampire (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha jumpa drama ini lepas tengok filem #Alive.. Hehehe.. Boleh tengok dekat SINI dan SINI.. Ada 8 episod je tapi tulah setiap episod 1 1/2 jam kot.. hahaha.. Lama betul.. Gigih jugalah tengok sebab hero dia perempuan, lepas tu cerita pasal vampire kan.. Macam menarik.. hehehe..

Drama ini membawa cerita pasal Rosarin yang mencari adiknya sejak bertahun-tahun lepas mereka berdua ditukarkan menjadi vampire.. Dalam pada mencari, Rosarin bertemu dengan Nop seorang pakar IT.. Mereka berdua berkerjasama.. Nop sangat mengagumi dan cintakan Rosarin sebab tu dia setuju nak berkerjasama.. Mereka turut dibantu dua orang polis..

Episod 6, hero dia bertukar jadi vampire.. Terus nampak handsome.. Hahahaha.. Bukanlah tak handsome masa sebelum jadi vampire cuma aura dia nampak lah lain.. Lepas tu babak dia berlawan dalam episod akhir memang ohsemlah.. hehehe.. Cuma ending dialah.. Geram pula nengok plot twist dekat ending dia tu.. Macam akan ada sambungan je.. huhuhu..

Drama: Bangkok Vampire
Also Known As: Rosalin Lah Vampire
Genres: Action, Drama, Supernatural, Detective
Country: Thailand
Episodes: 8
Aired: Mar 31, 2019 - May 19, 2019
Aired On: Sunday
Original Network: Mono 29
Duration: 1 hr. 37 min.
Rosarin, a vampire descendent, lost her sister mysteriously, coincidentally as other people in Bangkok disappeared one by one. She uses her psychic power to track down for her sister, joined by Nop, an IT geek who falls for her at first sight.
As the story reveals, the evil vampire boss is collecting special blood for some rituals. His cravings are about to fulfill with several elite assassins under his command. Rosarin needs to fight for her sister or she and Bangkok would be collapsed by the evil vampire. (Source: MonoFilm)


Antara pelakon utama..

8 comments:

  1. kak sha thanks for the suggestion.. atie nak tgk :)

    ReplyDelete
  2. si Golf ni mmg hensem... hehehe

    ReplyDelete
  3. menarik jugak... tak sangka ada jugak cita siam yang menarik selain dari cita antu heheeheh

    ReplyDelete
  4. Macam menarik je citer nih! nak tengoklah nanti.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »