Saturday, August 1, 2020

Filem Korea | #Alive (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Terjumpa filem ini online.. Tapi tak ada sarikata.. Sha tengok dekat SINI.. Cerita ini lagi ngeri dari Peninsula.. Serius ngeri.. Zombienya ganas gila.. Pantang dengar bunyi je zombie serang.. Paling seram bila zombie bomba panjat tali.. Bijak gila zombienya.. Jatuh jantung nengokkan filem ini.. Gigih tengok walaupun faham sikit-sikit je.. Tak ada sari kata kan.. Cuma tu lah tak faham perbualan merekakan tak pasti punca zombie outbreak ini apa.. Yang tahu cerita ini mula je, dah ada zombie.. seorang lelaki terperangkap dalam apartment seorang diri.. Bila ada bunyi je zombie datang.. Zombienya ganas pula tu.. Laju tu satu hal lah..

Sha tengok filem ini sekadar tontonan.. Walaupun sampai terganggulah tidur.. Hahaha.. Lama dah tak rasa seram macam ini..

Movie: #Alive
Also Known As: #salaissda
Screenwriter & Director: Cho Il Hyung
Genres: Action, Thriller, Mystery, Drama, Medical
Country: South Korea
Release Date: Jun 24, 2020
Duration: 1 hr. 38 min.
One day, Joon Woo wakes up to find that a mysterious virus outbreak has occurred. The outbreak suddenly spread throughout Seoul and rapidly grows out of control, trapping survivors alone inside their apartments without access to cellular data, Wi-Fi, texting, or phone calls. Joon Woo and Yoo Bin struggle to survive in an isolated apartment complex from those infected with the virus.
(Source: Soompi)
~~ Based on the original scenario of "Alone" by Matt Naylor

6 comments:

  1. Nampak best. Nak tengok la nanti.

    Jemput join GA --> Giveaway by ejulz & shirvena

    ReplyDelete
  2. Lama tak tengok movie korea, last tengok pun Parasite tu hehe

    ReplyDelete
  3. macam mna boleh enjoy walau takde subs? hebat tul

    ReplyDelete
  4. sakit jantung la kalau tengok zombie macam ni. Suka tengok zombie warm bodies je haha

    ReplyDelete
  5. jgn ckp mcm tu sha... sian peminat Peninsula heheheh

    ReplyDelete
  6. genre zombie ni kureng sikit..Train to Busan tu pun x tengok..

    yg best & suka cuma Zombie Kpg Pisang je..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »