Gigitan Serangga - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Tuesday, July 21, 2015

Gigitan Serangga

Assalamualaikum..
Hari itu my gurl Imani tetibe jer mengadu sakit perut..
Sambil garu-garu perut...
Sepanjang malam tuh dia meragam..
Risau kami dibuatnya...
Memula tuh ingatkan sebab dia makan durian belanda perut dia meragam..
Yellah dia mengadu sakit perut pastu nangis dan merengek..
Tapi minum susu ok jer..

Pagi esoknya masa dia mandi saya ternampak merah-merah dibadan dia..
Terus suh Hubby bawak gi klinik...
Memula tuh ingatkan elergic.. Panik kan..
Doktor tengok jer perut dia terus doktor tuh kata teruk nie..
Teruk sebab dia garu sampai luka..
Doktor kata gatal-gatal tuh bukan elergic tapi kena gigit serangga yang jenis terbang-terbang..
Serangga apa tidaklah pula doktor tu sebut namanya..
Kalau tau boleh juga kita elakkan dari terjadi di kemudian hari.. Ye dak..
Kalau elergic dia akan bengkak or merah seluruh badan..
Nie dia kat bahagian perut jer...
Tak taulah kena kat mana.. Macam-macam hal.. hehehe..
Saya pula ingatkan kena gigit semut ke..
Doktor bagi ubat sapu, dan ubat makan..
Alhamdulillah lepas bagi makan ubat dan sapu cream yang doktor bagi, Kesan garu tu semakin kering dan Imani xde lah menggaru dengan teruk..
Risau rasanya bila anak x sihat..

Maaflah yer xleh nak bubuh gambar..
Seksi dan seksa.. hehehe...

Kejadian berlaku Sabtu malam Ahad..
04.07.2015

2 comments:

  1. Assalam sha,
    samala dengan boboboy
    sensitip kulit
    cream memang iols sentiasa kena spare
    asai kena gigit ka
    nampak merah sikit
    memang sapu sesiap
    kalo idak kaaaaaaaaa
    merebak cepat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam sha.. samalah ngn imani..mmg sensotif..sha pakai krim jenama cosmoderm..tp masa kejadian lupa bwk blk kg..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..