Shoplinks.Asia

Thursday, July 9, 2015

#Cabaran20Hari : Kuih Raya Paling Best

#Cabaran20Hari
Hari Ketigabelas

Assalamualaikum... 
Bertemu lagi dalam #Cabaran20Hari..Hari ini nak cerita pasal kuih raya/biskut raya..
Kawan2 dah buat kuih raya ke?? Banyak?? Anta kat saya sikit(tetibe)

Kuih Raya yang paling best bagi saya adalah kuih Makmur dan Batang Buruk..
Kenapa?? Sebab sedap sangat.. Batang buruk tu yg old version ye..
Bukan yang pakai kulit popia tuh.. Yang tu x kick.. Hehehe..


Image result for resepi batang buruk tradisional

Image result for resepi batang buruk

Image result for resepi biskut makmur
Biskut Makmur pun ada yang dah diubah suai.. hehehe.. antaranya ialah

Kepada yang berminat untuk menyertai #Cabaran20Hari bolehlah pergi ke blog ARZMOHA dan sahutlah #Cabaran20Hari..

Maaflah ye tertayang gambar pula..
Harapnya x terliur ye..
Kredit gambar : En. Google..

11 comments:

  1. biskut makmur tu fav uwais

    kalau saya balik kampung kuala kangsar mesti cari kuih bakar @ kuih bangkit. hanya tangan orang lama yang adun kuih tu je yang sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuih bakar, makmur, btg buruk atau kuih lama kena yg traditional baru ummph..

      Delete
  2. Nak p beraya rumah yang ada kuih makmur la, lama dah tak rasa...

    ReplyDelete
  3. Hehe...

    Pernah makan batang buruk rasa macam pahit sikit..

    Since that day, tak nak makan dah.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau pahit tu mesti kulit dia terhangit..hehe..

      Delete
  4. tak sabar nk makan semua kuih2 ni time raya t..hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..excited nak makan kuih raya kita nie..

      Delete
  5. Ekin kuih febret almondvlondon hihihi

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI