Tuesday, November 19, 2019

Misi Sihat

Assalamualaikum..
Hye semua..

Demi memastikan badan kekal sihat dan bertenaga, pagi Sabtu Sha sekeluarga jalan kaki satu kawasan Politeknik.. Ada juga turun naik tangga.. Dapatlah buat 36 minit waktu pagi dan 25 minit petang.. Hari Ahadnya Sha jalan sebelah pagi je.. Dapatlah 28 minit.. Harapnya berterusan lah misi ini berjalan.. Risau separuh jalan je semangat nya lesap entah kemana.. hehehe..

Hari Sabtu berjaya jalan sebanyak 5,565 langkah secara dua sesi.. Pagi sekali, petang sekali..

Hari Ahad separuh je sebab jalan waktu pagi je..

22 comments:

  1. Best dapat beriadah keluarkan peluh ni. Baru rasa sihat dan cergas kan. Selamat menjayakan misi sihat.

    ReplyDelete
  2. jalan kaki pun best jugak kan, dana selalu takat pusing kawasan rumah je... tapi sekarang asal petang je hujan tak dapat lah nak briswalk keliling rumah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak jogging belum larat lagi.. jalan jelah dulu..

      Delete
  3. Alhamdulillah.Moga terus bersemangat.

    ReplyDelete
  4. hahahhaa teringat dulu beria nak kumpul points dekat Strava sudahnya kelaut. All the best kaksha!

    ReplyDelete
  5. jomlah lari dlm guni dgn sy lps ni ;-)

    ReplyDelete
  6. saya exercise ikut mood, bila rasa badan macam lemau je baru datang mood nak exercise..haha

    fighting kak sha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nie dah lemau melampau la nie.. tu yang kena exercise..

      Delete
  7. Rasa termotivasi kejap sebab lately memang lemau je pasal dah lama tak exercise. Adoiiilaaa

    ReplyDelete
  8. bagus nye kalau dapat istiqamah kan..hehe.. saya ni asyik hangat2 tahi ayam je haha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »