Thursday, November 14, 2019

Filem Melayu | Pulang (2018)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Berjaya juga akhirnya menghabiskan tontonan filem ini.. Dua hari tengok baru selesai.. Memang bermain dengan emosi je dua hari ini.. Sambil layan filem Pulang ini, Sha layan juga novel Bisik Pada Langit oleh Siti Khadijah.. Memang puas nangislah..

Cerita cinta yang setia.. Namun hanya kerana salah faham dan tak berterus terang, masa terbuang begitu sahaja.. Othman yang mengejar kerja di lautan meninggalkan Cik Tom bersama Omar.. Pergi tanpa mengirimkan berita memang meresahkan insan yang menunggu.. Bila pulang, yang di depan mata bukan seperti yang diharapkan maka merajuk membawa diri tanpa mencari kepastian yang sebenar.. Pencarian cucu akhirnya menemukan kisah sebenar..

Cerita yang meruntun hati dengan sinematografi yang sangat cantik.. Rugi pula tak menonton di pawagam..


22 comments:

  1. Best kan citer ni..tapi x tau kenapa x box office kat panggung...sedih citer dia..akibat salah faham terus terpisah lama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak.. Best sangat filem dia.. Sedih menusuk ke jiwa..

      Delete
  2. omaigadd ni fav nad ni..mase tgk tu sedih gila laa..sobsob..soo into it la..heheh

    ReplyDelete
  3. Saya dah baca novel tapi belum tengok filemnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah.. ada novel.. Nak cuba baca novel dia pula.. mesti lagi sedih..

      Delete
  4. ramai yang kata best tapi dana tak pernah tengok, tak berapa minat layan movie yang syahdu sedih2... takmo nangis

    ReplyDelete
  5. ramai cakap cerita nie best , tapi saya tak pernah tengok lagi .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti cubalah tengok.. Serious best.. rugi pula tak tengok di wayang..

      Delete
  6. menarik tapi tak sempat nengok lagi

    ReplyDelete
  7. Belum lagi tengok cerita ni walaupun dah berbulan berlalu.huhu

    ReplyDelete
  8. tak pernah layan lagi..best ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk Sha, memang bestlah.. dengan pemandangan yang cantik..

      Delete
  9. Favourite movie of 2018. Memang berbaloi sangat tengok kat wayang

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgk ngan sapa ms tu? hahahaha... btw jgn lupa janji kita nak ziarah kubur arwah othman nnt igt tu ;-)

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »